familjeliv,  Jul

Helgen den fjärde advent

När man skriver om hur helgen har varit såhär på måndagen så slår det mig att jag minns den som härligare än den var. När jag tittar på bilderna glömmer jag liksom bort att jag hade halsfluss-liknande symptom och 39 graders feber, och minns bara hur det var när jag inte svalde och hade febern motad av tabletter. Strunt samma egentligen, det är ju med bilder vi minns inte sant? Och vår helg (plus måndag) blev oväntad effektiv och mysig med tanke på omständigheterna.

Vi vaknade på lördagsmorgonen och såg att vi hade besökare precis utan för vår tomt. Det är fyra rådjur som brukar hålla till kring oss och är vi hemma lyckas vi se dem varje dag. Att lördagsmorgonens soluppgång var särskilt vacker med en nästintill klar himmel gjorde det till ett mysigt nöje att kika på när rådjuren skrapade på snön för att komma åt något grönt. Det ni inte ser i bild är Elsie som står naken på en köksstol och äter smörgås samtidigt som hon trycker sig mot fönstret för att se närmare. Barnkikare står absolut på önskelistan tills när hon fyller två.

Sebastian fyndade en kungsgran som var alldeles perfekt för vardagsrummet, vi behövde bara kapa ner den ungefär 10 cm. Jag skriver att han fyndade den eftersom han fick den för halva priset när han blev medlem på Bauhaus. Han var så nöjd när han kom hem att han tog en liten dans vid granen.

Granen kapar Sebastian av så den får en färsk snittyta och sedan fick den stå och dra åt sig vatten i ungefär ett dygn i garaget där vi har ca 12 grader. När vi tog in den fyllde vi på med vatten i en svart 10-liters hink, ställde den i korg och här i ställer vi helt enkelt ner granen och balanserar den stabil med en fisketråd som vi fäster i granens topp och i en krok i taket. Enkelt att hålla den välvattnad på så sätt.

Självklart har det bakats också, eller iallafall gräddats pepparkakor för pepparkaksdegen köper vi färdig. På söndagskvällen när Elsie somnat bakade storasyster i lugn och ro pepparkakor till sina vänner medan jag och Sebastian skrev julkort, allt tillsammans vid köksön.

Så idag på morgonen inledde jag och Elsie hennes jullov med att hon fick baka pepparkakor för första gången. Jisses så kul hon tyckte det var! Jag tror hon stod i över en halvtimme och jag hade gissat att hon skulle tröttna efter kanske 5 minuter. Fast mot slutet var det mest roligt att hälla en massa mjöl på degen och jag lät henne hållas. Det blir roligast och enklast så.

Men det har inte bara varit regelrätt julmys i helgen. Vi har även haft Bengt och min pappa här som har hjälpt till med att fixa till vissa grejer som vi inte riktigt kommit till skott med.

  • Den nya tvn som vi köpte för tre veckor sedan kom äntligen upp på väggen, en Samsung Frame.
  • Lampa kom upp i teknikrummet.
  • Vattenfilter justerades och installerades på nytt.
  • Vi upptäckte två elmissar i garaget som ska åtgärdas.
  • Taklampor i garaget började installeras (punkten ovan gjorde att det inte gjordes klart).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.