tomt

Äventyr på tomten under påsken

Sebastian står precis framför framtida huset här.

Det har inte varit helt stiltje under påsken för oss, utan vår tomt har bjudit på några äventyr. Vi har visat upp tomten för vår familj när den kunde visa sin bästa sida i soligt och varmt påskväder. Dessutom sitter första huset redan nu uppe och väntar på inflytt.

Träd nere och borta

Nu har alla träd som fällts blivit bortforslade och vi står med en tomt som har en hel del stubbar som ska grävas upp. Vi hoppas på att få hit någon som kan gräva upp stubbar och stenröse under april för att sedan jämna till och vara redo för när husgrunden ska göras. Men var inte oroliga, en hel del björkar är kvar och det kommer fortfarande kännas som vår björkdunge.

Första huset är uppe

Japp, ni läser rätt första huset är uppe och inväntar gäster. Min brorsdotter Aliyah har varit hos mina föräldrar under påsken och då snickrade hon och min pappa ihop en fågelholk. En bostad i grått med sittpinne och dekorerad med fjädrar, pärlor och ett stort A.

Drama-lammet

På påskafton åkte Sebastian ut till tomten tillsammans med min äldsta bror och hans yngsta son. De kliver ut ur bilen och in på tomten när de plötsligt ser något vitt komma springande på åkern, ett litet fluffigt lamm! På andra sidan åkern, 500m från vårt hus, finns en fårhage och nu är lamningen i full gång. Ni kanske minns att vi fick besök av ett lamm förra året vid samma tid också?

Sebastian visslade in lammet och när hon hade lugnat ner sig kunde han plocka upp henne i famnen. Jag skulle vilja se minen på min bror när Sebastian säger att de ska sätta sig i hans bil och åka för att lämna tillbaka lammet. Min bror stockholmaren skulle alltså köra ett lamm i sin nya Volvo, men det är inte första gången han åker runt med lammkött… Väl borta vid hagen kunde lammet bli återlämnat till bonden. Slutet gott, allting gott!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.