Jul,  kök

9 dagar kvar till julafton

Det är inte många dagar kvar till jul och det är heller inte många dagar kvar av 2022. Jag har redan nu börjat fundera på vad jag vill att 2023 ska innehålla mer av, och vad jag vill skära ner på. För visst kan man alltid bli bättre på att prioritera och ett nytt åt inbjuder till små förändringar. Kanske att man hela livet kommer att försöka göra de där finjusteringarna som gör att man bara mår bättre och bättre samtidigt som att man blir klokare. Om man nu har turen att få vara frisk och gör val som ökar de oddsen.

I helgen ska vi färdigställa inför julen här hemma. Stora granen ska in och dekoreras, pepparkakor och lussebullar ska bakas, Bengt kommer över och ska hjälpa oss med lite fix här hemma (ett vattenfilter som vi inte riktigt fått ordning på och en ny tv som ska monteras upp rätt med elen), några vänner kommer på glögg för att fira fjärde advent, garaget ska få lampor och lite mer ordning, och så ska jag slå in de sista julklapparna. Oj! Det som kändes som en lugn och skön helg låter helt plötsligt väldigt späckad, men jag är säker på att vi kommer hinna ta det lugnt och mysa också. Det mesta av det vi ska göra är ju glädjefyllt och utan tider att passa.

Julen i år är mer sparsmakat dekorerat än så länge, och jag tror att det är så det kommer få bli. Vårt nya hus har en takhöjd och rymd i rummet som kräver större saker för att det ska synas att det är pyntat och så mycket julsaker har vi helt enkelt inte. Men det kommer få växa fram med åren och jag fnular redan på en lista över vad för juldekorationer jag ska fynda på loppis eller mellandagsrean inför nästa jul. En annan förhoppning är att vi också ska hinna pyssla dekorationer som kan få följa med år till år och att den samlingen också får växa. Älskar ändå att vi ska få fira jul hemma i vårt hus för första gången!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.