hus

Takbrygga på plats!

En sak till på januarilistan är nu avkryssad tack vare att min storebror satte sig i bilen och körde ner i snöoväder till oss från Stockholm för att hjälpa till. Vilken tur att jag har en fin familj som förutom att vara hjälpsamma också är händiga. Att min bror tidigare jobbat med takläggning och på fritiden klättrar gjorde honom till den perfekta hjälten för dagens uppdrag.

Safety first! Och det gäller både att Stefan hade sele och rep som säkerhet och att det som åtgärdades har med säkerhet att göra. När sotaren var här och besiktigade vår kamin och skorsten var det lite mer än en meter från takluckan till skorstenen och då behövs det monteras en så kallad takbrygga. Att montera den i det vädret som var idag kanske inte var optimalt för det var både omständigt med kylan, halt och fullt med snö, men vi hade en deadline från kommunen som vi var tvungna att hålla.

Tur också min bror har hjälpsamma vänner som kan rycka ut och hjälpa till. Eftersom jag var själv hemma med Elsie var jag inte mycket att hänga i granen när det gällde att bistå med assistans. Men jag bjöd på lunch innan Stefan började och serverade kaffe och bulle när han var klar. Alltid något.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.