familjeliv

Snön kom tillbaka

Vi sitter insnöade idag. Eller jag har bestämt att vi är insnöade idag och inte kommer någonstans, även om jag såklart skulle kunna köra ut bilen ur garaget och i sakta gemak åka iväg. Men det är mysigare att tänka oss som tvingade att vara hemma och gå runt i mjuka kläder. Njuta av de sista dagarna på jullovet som är slut redan på måndag.

Ytterligare en anledning till att jag väljer oss insnöade är att den stora bilen med fyrhjulsdrift har Sebastian åkt i väg med för att jaga. Och vår uppfart och grusvägen till huset är inte skottad så jag tänker att det är säkrast att hålla sig hemma. Det finns att göra här ändå.

Häromdagen var vi ute och byggde en snölykta jag och Elsie, snön var nämligen inte optimal för en snögubbe men efter lunch idag ska vi försöka oss på en gubbe. Förhoppningsvis kan vi få med oss storasyster ut.

Men just nu ska jag lämna datorn, göra mig en kopp grönt te och sätta mig i en fåtölj och läsa en bok. Passa på att koppla av när Elise sover, och sedan göra ett försök till att plåta en kampanjbild när hon är vaken.

2 Comments

  • Rania [Grain & Fern]

    Åh vad mysigt med en ”snowday” och ursäkt att bara vara hemma. Snölykta har jag inte gjort sen jag var liten, men de är ju så himla fina. Blev sugen på att göra en här ute på gården nu – den kanske får lysa fint i helgen! om det slutar regna… Hoppas det gick bra med kampanjbilden! Vad läser du för bok just nu?

    • Cecilia Möller Kirchsteiger

      Jag får vara tacksam att barnen låter mig upptäcka saker på nytt, så som snölykta som ju är busenkelt, snabbt och mysigt. Har ni någon snö kvar? Här är det barmark och känsla av vår. Och boken jag läser nu en populärvetenskaplig sak som heter The Myth of Normal. Den skriver om hur det som i vårt samhälle anses vara normalt gör att kroniskt inflammatoriska sjukdomar ökar, och hur personlighet påvekar risk för sjukdom. Väldigt spännande och intressant, men inte lättläst direkt. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.