inspiration

Frukost och rekvisita

För exakt en vecka sedan var jag i köket hos Pia (som också har blogg) som bor ungefär 25 min med bil från mig. Hon är en av mina närmaste vänner och en av de jag träffar oftast, men det där pendlar. Vi brukar alltid ses i flera timmar och i vissa perioder finns inte den tiden, men just nu känns den nödvändig. Nå, vi sitter inte bara och pratar om strunt utan det blir många funderingar och tankar kring företagande, målsättningar och trädgård.

Vi försöker också alltid på något sätt vara kreativa när vi ses, så även om det är en paus från vardagen är det en produktiv sådan. ”Produktivitet framför allt” som Pia skämtsamt brukar säga är sitt motto. Nu sist hade jag med mig kameran och visst föll andan på att både fotografera och filma från vår morgon.

Pias inredningsstil skulle på instagram och pinterest kallas för ”cottagecore” med inslag från Pettsson och Findus. Har du inte hört om ”cottagecore” så skulle jag förklara det som en stil som romantiserar livet på landet och uppmanar till ett enklare liv närmare naturen. Lite som en flykt från digitaliseringen, till en mer fridfull livsstil. Där får saker vara lite skavda med ändå vackra, maten görs från grunden och dukas med kvistar och blommor från trädgården. Föreställ dig istället att du bor i en liten stuga i skogen där du bakar ditt eget bröd, odlar din egen mat, syr dina egna kläder och interagerar med djuren som lever omkring dig. Och så ska allt detta vara vackert och tilltalade. För att få Pias stil adderar du sedan mer färg och en skvätt känsla av Pettsson och Findus. Jag älskar det.

Frukostfikan hade dukats upp med nybakade scones, tre olika varianter på marmelad som Pia gjort själv, två lyxiga ostar från ostaffären hon jobbar extra i, egen blandat påläggssmör, skuren kiwi, hemmagjord müsli, yoghurt, ägg, juice, kaffe och te. Vi åt frukosten sakta sittandes på stolar klädda med fårskinn framför brasan i köket. Eftersom Pia vet att jag är van vid att ha det varmt hemma, brukar hon alltid elda på lite extra när jag kommer. Det är njutningsfullt vill jag lova.

Jag fick inte bara goda idéer med mig hem utan även flera skott på vinbärsbuskar och ormhasselgrenar till en fotografering som gjordes på fredagen. Imorgon kommer Pia hit på förmiddagsfika då jag ska hjälpa henne med tekniska frågor om bloggen, och så ska vi planerna för våren och sommarens gemensamma projekt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.