familjeliv,  kök,  skafferi

En helg i köket

Helgerna hemma utspelas till stor del i vårt kök. Det serveras frukost, mellis, lunch, fika och middag och samtliga ofta med sällskap. Den här helgen var inget undantag, även om vi hunnit med en hel del annat också. Elsies rum växer fram och vi har hunnit med att rensa och städa lite här och där.

Vi njuter av att ha ett stort kök och ett ordentligt skafferi. Just skafferiet har jag skrivit en hel serie av inlägg om som ni kan läsa om här. Sakta blir skafferiet mer och mer optimerat för oss och våra behov. Det har till exempel flyttat in en microvågsugn, även om jag levt utan en i mer än åtta år. Jag ska motvilligt erkänna att det är smidigt och användbart med en micro.

Här ovan har ni helt ostylade bilder från vårt skafferi. Jag ser givetvis saker jag skulle kunnat piffa och flytta på OM jag har tänkt att det skulle vara på det sättet, men det kan också vara fint att visa det som det är. Och jag är mycket medveten om att det är mer städat i vårt skafferi än hos många andra. Vi gillar helt enkelt att ha det i ordning hemma och ställa tillbaka saker på sin plats. Alla i familjen förutom gulltrollet här nedan.

Elsie älskar att vara med i köket och ”hjälpa till” så vi försöker hitta små sysslor hon kan hjälpa till mig. Lägga grönsaker från skärbräda till skålar, röra i bunkar när det bakas, plocka blad på ett salladshuvud, eller hälla över saker från en skål till en annan. I söndags hade vi gäster och det bjöds på kladdkaka som jag och Elsie hade rört ihop. Elsie blev absolut lycklig av att smaka på smeten från slickepotten, men kakan var inte så intressant när den var klar.

Fredaglunch kom min storebror Stefan över med min brorsdotter och de styrde upp pannkaksspagetti. Han gör pannkakssmet och har i en flaska för att kunna få ut smeten i tunna strängar i stekpannan. När de är klara i pannan lägger han ihop dem så de ser ut som bandspagetti och tjejerna åt glatt.

Morbror Stefan och kusin Aliyah var nere över helgen för att bland annat fira Elsie som fyller år senare i veckan. Elsie ärver mycket från sin kusin och i födelsedagspresent fick hon massvis med Bamse-böcker, spel, gosedjur och ett set med leksaksglass i trä. Det känns så bra på alla sätt att hon får ärvda saker i present.

Efter presentöppning och lunchen kunde jag och Sebastian i lugn och ro dricka te och kaffe medan morbror blev ombedd att läsa alla de nya Bamse-böckerna. Så mysigt så!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.