kök,  Tips

Organiserad frys

Som jag njuter av att få saker och ting organiserat där var sak har sin plats. Det spar både tid, tjat och sinnesro. Förra månaden fick frysen sig en omgång med struktur och en dymomärkare, och hela familjen tycker det är en fröjd att öppna frysen nu. Vi behöver inte längre leta i alla lådor utan det står klart och tydlig på varje vad man kan förvänta sig att det innehåller.

Vi har delat upp lådorna enligt följande: bakat, grönt & frukt, färdig mat, kött & korv och längst ner fisk. Överst i frysen har vi två hyllor och där ryms riven ost, isbitar, glass, och rostbröd.

En fördel med tydlig struktur i frysen är att det går snabbt att inventera innan man ska åka till affären. Börjar det tomt i en låda är det bara att kika om det går att fylla på från stora frysboxen i förrådet eller om vi behöver köpa på oss. Jag är en jäkel på att fynda kött och fisk när det är kort utgångsdatum och det fryser vi ner tills det ska användas. Senast idag fyndande jag flankstek, rödspätta och majskyckling för halvpriset. Mitt tips är att försöka åka tidigt på förmiddagen och helst inte tisdagar när pensionärerna är där och shoppar.

Blir ni inspirerande att ta tag i er frys också? För oss tog det ungefär 30 minuter att styra om och upp hela frysen, samt märka lådorna. Välinvesterad tid.

2 Comments

 • Birgitta

  Go’kväll denna blåsiga lördag, så bra tips på ordning och reda i frysen! Blir dagens uppgift imorgon. Jag fyndar också ofta varor med kort datum, känns bra att bidra till minimerat spill. Haha😉 som nybliven pensionär håller även jag mig undan på tisdagar i butiken, bättre på em då.

  Följer Lottas blogg och det är därifrån som jag blev nyfiken på att titta in hos dig. Så fina och stämningsfulla foton du tar! Kämpar lite med ”rensa i röran” och hos dig finns kanske fler tips som kan sätta lite fart på mig när det gäller detta. Ha en härlig helg!
  Birgitta

  • Cecilia Möller Kirchsteiger

   Hej Birgitta!
   Hoppas du hann med frysen i helgen och att den nu är optimalt organiserad 🙂 Du kanske ska haka på att ha en resar-månad också som jag har nu i februari? En sak bort från hemmet varje dag att lägga i en loppis-låda.
   Ha en fin måndag!
   Cici

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.