boken

Norstedts 200 år

Jag är ganska seg idag efter en kväll fylld av fest och firande i Stockholm igår. Jag var bjuden till att fira Norstedt 200 år med middag och fest i stadshuset. Det var mingel och bubbel i Blå hallen, middag i Gyllene salen, dans i Blå hallen och efterfest på Norstedts. Jag ska givetvis berätta och visa mer.

Norstedts som är förlaget där vi har gett ut vår bok firar alltså 200 år som företag och när de firade 100 år firades det i det nyöppnade stadshuset. Häftigt att på dagen 100 år senare sitta på samma plats och fira igen, med runt 300 andra människor med koppling till förlaget. En hel del kändisar såklart.

Min klädsel för kvällen var mindre genomtänkt än vad jag hade planerat. Jag hade egentligen tänkt ha en annan klänning men när jag packade väskan igår morse hittade jag det här svarta fodralet. En klänning jag helt glömt bort att jag fyndat i höstas från HM. Klänningen kompletterades med ett skärp från Hermes, svarta pumps från Billi Bi, pärlhalsband som jag designat själv, och örhängen med pärlor och diamanter från Aventina Spencer. Rött läppstift från YSL och matchande röda naglar. Femme fatale känsla men ändå lite old fashion glam samtidigt. Saknade mitt långa hår som hade kompletterat looken bättre.

Mitt gäng för kvällen var fina Jennie som jag gjort boken med och underbara Malin som kommer ut med sin bok ”Kransar: Enkla blomsterbinderier för alla säsonger” i nästa vecka. Vi har följt varandra på sociala medier länge och träffats kort i somras när vi var på Solliden. Och ja, jag är lång med mina 179 cm men samtidigt är både Malin och Jennie ganska så korta. Vi matchade fint i svart alla tre.

Vi tog en taxi till stadshuset och började med bubbel i Blå hallen där vi stötte på några andra vi träffat tidigare. Efter ett kort mingel (eftersom vi var lite sena) var det dags att gå till bords och hitta våra platser.

Vilken tur att våra vänner på förlaget har en väldigt bra känsla för bordsplacering och satt oss tre nära varandra vid samma bord. Det var ett väldigt bra bord med bra sällskap! Bredvid mig satt Malin på ena sidan och Anders Rydell på andra, och Elsa Billgren framför mig.

Jag besparar er bilder i färg på mat och dukning eftersom ljussättningen var i lila och det är svårt att få det rättvist i färg när jag bara fotat med telefonen. Men dukningen var fin, elegant och kompletterades med blå anemoner.

Maten var jättefin och god, och tempot på hela middagen var toppen. Underhållande med uppträdande och talare men det fanns tid att både äta och prata med de vid bordet. Vi åt jordärtskockssoppa, röding och efterrätt med smaker av bär.

Eftermiddagen drog vi oss till fria baren i Blå hallen (Jennie och Malin oroade sig absolut över hur dyr festen var för förlaget) och där träffade jag två författare som jag mötte på sommarfesten, Anna Flodberg och Ann-Charlotte Runnvik. Ni kan även se Niklas på bilden här ovan, och han hängde med oss i tjejgänget. Efter en stund lyckades jag lura med lite olika människor till dansgolvet där stod jag och dansade i någon timme eller två. Tillräckligt länge för att mina fötter skulle börja göra ont, för klackar använder jag inte lika ofta nu som förr.

Självklart var vi först in i photoboothet som var uppställt. Och självklart tog vi massvis med bilder innan alla andra upptäckte den och det blev kö. Det är så barnsligt roligt med photobooth! Borde finnas på alla fester!

När festen stängde vid 01.00 traskade vi och många med oss vidare över bron till Norstedts-huset där det vankades vickning och shots. Dock var vi ganska nöjda med kvällen och åkte hem efter en varmkorv.

Vilken fantastisk kväll, och så himla kul att få vara med och uppleva en fest av det här slaget. Eftersom jag har lagt min akademiska forskarkarriär åt sidan kan jag nog inte chansa på någon Nobelfest i stadshuset, så då är en förlagsfest av hög kaliber absolut bra substitut. Tack Norstedts!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.