inspiration,  utflykt

Ett lunchbesök hos Lotta

Det är nästan fyra år sedan min vän Lotta (som bloggar) flyttade ut till sin stuga som ligger vid en sjö i Östergötland på heltid. Från ett stort hus på landet med gigantisk trädgård, pool, flera andra byggnader och där dessutom en stor gammal skola till en mindre stuga vid en sjö mitt ute i skogen. Hon och hennes man gjorde det många fantiserar om, downsizade för att leva friare med mer tid i naturen och med varandra.

När jag började fotografera inredningsreportage för 13 år sedan var det Lotta som jag vände mig till för att fråga om vägledning och hjälp till att hitta kontakter inom tidningsvärlden. Vi kände inte varandra innan men hon var snäll och generös med det hon visste och kunde om branschen, vilket ledde till att vi utvecklade en vänskap både som kollegor och vänner. Sedan dess har vi gått olika vägar i våra karriärer men vi ses ändå nu och då för att prata om livet, företagandet och bolla om hur vi ska utvecklas vidare.

Vi gick en promenad efter att ha startat med en fika och gått igenom det viktigaste som hänt sedan sist. På Lottas hundpromenader följer inte bara hunden Pettson med utan även katten Findus hakar på, precis som en hund. Väldigt charmigt! Findus gick några steg bakom oss och Pettson framför.

Hur magisk att bo vid en sjö? Även nu när naturen kanske egentligen inte är sitt vackraste är det ändå vackert med ett lugn över sig.

Lotta bloggar om sin vardag, funderingar, hem och trädgård. Och om ni tycker det ser lite halvtrist ut nu så kan jag berätta att den här köksträdgården är så himla fin på sommaren.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.