barnrum,  inredning

Elsies rum – byrån har flyttat in

Jag jobbar på att visa upp projekt som inte är helt klara, för att jag tycker att det finns en charm i att visa att något utvecklas och ändras. Men som person skulle jag vilja tro att allt bara är helt klart i ett trollslag. Byrån i Elsies rum fick flytta in idag, nymålad och nästan färdig. Vi har helt missat vår deadline på grund av all sjukdom den här månaden.

Vi kämpar med ytterligare en helg där planer fick planeras om på grund av magsjuka och öroninflammation. Det gör å andra sidan att vi hinner med annat, som att måla klart och flytta in byrån som blivit slipad, målad och stearinad för att få bättre glid i de gamla lådorna. Byrån ropade jag hem på en auktion för 16 år sedan och den har hängt med mig sedan dess, fast då i en varmgrå gammal färg.

Färgen som målade med heter ”Warm blush” från Jotun och den passar perfekt till tapeten. Det blev faktiskt precis så bra som jag hade tänkt mig. Nu ska det upp en tavla över den, och den som står där nu kommer hängas vid sängen. Jag har även beställt skåphandtag så att det blir lättare för oss alla att öppna lådorna. Vet du förresten att man med hjälp av stearin kan få gamla trälådor att glida bättre? Gnid ett stearinljus på ytorna där det blir friktion i byrån och under lådorna.

Medan Elsie sov på dagen, passade jag på att sätta tapet på botten av varje låda med hjälp av dubbelhäftande tejp. Det ger det där lilla extra när vi öppnar för att hämta kläder eller leksaker.

Nu ska jag ge mig på de två andra målarprojekten till Elsies rum innan tavlor åker på plats och rummet stylas klart. Det blir ett såååå mysigt barnrum tycker vi!

Moodboarden för Elsies rum har jag bloggat om tidigare här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.