utflykt

Ett besök på KLco var värt omvägen

Det är nästan så att jag vill flytta till Varberg bara för att kunna åka till KLco varje vecka och botanisera i alla de underbara miljöerna och detaljerna som finns i butiken. Jag fick som en euforisk känsla av att vara en stund i Krickelins värld idag och det överträffade mina förväntningar på alla sätt. Sen kan jag ha varit lite extra känslig mot allt eftersom jag vid besöket precis avslutat ett dygn med mina universitetsväninnor på Varbergs kusthotell, men mer om det i ett senare inlägg.

KLco ligger i en äldre industrilokal på Brukstorget i Varberg, även om butiken finns online också. Jag har spanat in den via sociala medier tidigare och är flitig läsare av Krickelins blogg. Häromdagen la hon upp bilder på många av deras linneplagg och jag tänkte att det kanske är här jag kommer hitta mina ljusa linnebyxor som sitter sådär perfekt. Det var just det jag gjorde. Plus två plagg till. Jag fick även en härlig och peppande pratstund med Kristin som kände igen mig från när vi båda föreläste på ScandinavianPhoto i Stockholm för 4-5 år sedan. Vilken himla skön kvinna det verkar vara!

I butiken finns det flera vackra miljöer att inspireras av. Låt mig visa er lite genom min kamera.

Färglada och maffiga tavlor går ton I ton med mjuka kuddar.

Runda speglar hänger osymmetriskt på väggen och soffbordet är rustikt med massvis av ljuslyktor i dova nyanser.

Längst in i lokalen är en miljö med känsla av vardagsrum, och i ett gammalt skåp trängs keramik.

Ätbara saker och dekorativa ansikten.

Underbar konst som blir svinläcker i en mix bakom matbordet, och många böcker skapade av kreatörer jag känner igen från Instagram.

Så var det alla linneplagg…

och de randiga morgonrockarna för kallbaden.

Det är definitivt värt en omväg eller en utflykt till Varberg och KLco.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.