jobb

Oplanerad produktfotografering och fototips

Måndagen och starten på veckan var planerad att rivas igång med stylade produktbilder för ett företag jag jobbar en hel del med. De planerna fick dock styras om när jag insåg att rekvisitan jag behövde förbereda tog flera timmar att bli klara. Så nu ska den fotograferingen göras i helgen istället, och jag kunde istället hjälpa min vän Josephine med produktbilder på hennes keramik. Ni hittar henne under FatJosieKeramik på instagram.

Ägg, smycken, en träbricka och torkade blommor fick bli rekvisitan när vi lekte loss med styling och foto. Josephine gjorde det mesta själv och pysslade i ena hörnet medan jag färgade ägg och styrde inför en annan fotografering i köket. När det var dags att knäppa bilden hjälpte jag till med att flytta till rätt ljus, eventuellt putta på något för att det skulle ligga ”rätt” och fota. Tycker verkligen om resultatet. Hennes keramik med de blandade glasyrerna är så läckra och jag äger tacksamt ett snäckskal, ett fat och en vas med just den mixen.

För er som vill veta mer kring tänket av ljussättning på bilderna så är de två nedersta tagna i ett ljust rum där ljust faller in väldigt mjukt. Det blir inga direkta skuggor utan ett jämnt ljus där färgerna på keramiken kommer fram fint.

Den översta bilden med äggen är tagna på vårt stengolv i tvättstugan där jag har gläntat lite på en dörr så att ljuset faller in från vänster. Här blir det skuggor mot höger som ändå är mjuka tack vare ett fönster som släpper in ljus och lättar upp. När ljust faller in på det här sättet kan det upplevas att texturer kommer fram mer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.