inredning,  vardagsrum

Förvandling av vardagsrum

Vi hade en kvart kvar innan vi skulle åka till en restaurang i fredagskväll, och jag fick ett ryck med att flytta runt saker i vardagsrummet som har skavt sedan tidigare. Rummet har inte känts mysigt eller rätt. Jag har funderat på om det är soffan som ska byta färg, eller om det är tavelväggen som saknas. Eller om mattan är fel. Men vet ni, nu när jag flyttat runt lite saker känns allt så himla mycket härligare! Kika längst ner i inlägget så ser ni hur det var från början.

Den förlösande faktorn var nog inte bara den där kvarten som plötsligt infann sig, utan att jag samma dag hade med mig en bukett med rosa/aprikosa tulpaner och kryss som hade varit rekvisita för en reportageplåtning. Det var nog också att taklampan kom på plats tidigare i veckan och att de nya kuddarna fick hamna i soffan.

Vips så insåg jag att väggen behöver fyllas med toner som är varmare och mjukare, och sprang upp till klädkammaren där det stod en gammal skolplansch från radhuset. Fiolfikusen fick komma till vid soffan för att få in lite mer liv och rörelse istället för golvlampan som gav en mer statisk känsla.

Lampan som hänger i taket heter Screen Murano, och den var Sebastian snabb att åka och handla när jag väl hade nämnt den som alternativ. Jag tror det dels beror på att han vill bli klar med vardagsrummet och dels för att den var billigare än andra alternativ jag brukar visa. Det är konstigt att jag så ofta faller för dyra lampor även om jag från början inte sett priset.

En klassisk efter-före-bild. Väggen kommer kläs i något annat eller något mer, men det känns tydligt att det ska vara i en varm ton. Och jag tror att fiolfikusen kanske måste ersättas av ett träd som trivs mer i ett skuggigare hörn än vad den gör. Men vi har tagit väldigt stora kliv mot slutmålet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.