utflykt

Kallbad och Varberg kusthotell

Varje år möts vi upp, jag och tre tjejer som jag pluggade på universitet med. Vi är två som har stannat kvar i Östergötland och så är det två som flyttat ner till södra Skåne vilket gör att vi försöker mötas någonstans mittemellan. För tre veckor sedan var det dags för spa igen, den här gången på Varbergs kusthotell.

Förra året sågs vi på Kosta Boda Art Hotel, och den här gången blev det i Varberg. Dessutom var vi tekniskt sett inte fyra utan fem eftersom Linnea är gravid. När hon och jag körde ner till hotellet satte jag på gospelmusik i bilen och det svarade bebisen så livligt på att jag fick känna några sparkar på högra delen av hennes mage. Det slutar aldrig att fascinera mig, även om jag har varit gravid två gånger själv. Det är helt otroligt att en bebis kan växa i ens kropp.

Susanna och Sofie var en halvtimme före oss så vi möttes på ett av hotellrummen. Det första som gjordes var att vi alla la oss i sängen en stund för att landa och känna på Linneas mage.

Innan det var dags att gå in på spa så tog vi en timme i baren med drinkar och fika. Försökte kortfattat berätta vad som hade hänt sist vi hördes över telefonen. Firade framgångar och lyssnade till det som inte varit lika bra. Skrattade en hel del och njöt av att få vara bara vi, så som man gör när man ses utan karlar och ungar.

När vi gick in på spa-avdelningen slutade jag fotografera för dagen. Jag och Linnea låg i samma varma pool i nästan två timmar. De andra gick för att kallbada och basta. När vi var lagom varma och mosiga gick vi till rummen för att piffa oss för kvällens middag.

Klockan 8 på morgonen nästa dag skulle vi väckas till liv med ett kallbad i havet. Mitt första kallbad någonsin och jag såg det som ett dop in i ett nytt liv (men mitt liv blev visst inte förändrat efteråt). Varberg kusthotell har det väldigt fint ordnat vid havet med ett bastuhus där man kan värma sig både innan och efter, men det är fortfarande säkert 60 meter ner till vattnet eftersom vägen dit är kringelikrokig. Efter första doppen sprang jag barfota upp till bastuhuset, lagom försiktigt för att inte snubbla på snö och is.

Gud så jag har fnyst åt kallbad tidigare. Inte förstått meningen med det och tyckt att det verkar sektigt och överdrivet. Nu när jag har gjort det några gånger? JAG FÖRSTÅR! Om du likt som jag är en person som fnyser åt det, testa. Hemligheten för mig var att klättra ner snabbt som tusan i vattnet för att sedan vara i några sekunder (jag är inget proffs men en lite stund kunde jag vara i) och fokusera på andningen innan jag klättrade upp. Väl uppe känner man sig oövervinnerlig.

Ett år tills nästa gång vi ses själva, men kortare tid innan dess tills vi ses igen.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.