utflykt

Ett dygn på Kosta Boda Art Hotel

Vi har känt varandra i snart 16 år men de senaste 10 åren har vi inte setts alla fyra bara vi, det har alltid varit med antingen varit något barn eller våra män. Men nu i lördags sågs vi äntligen igen halvvägs mellan Malmö och Linköping i Kosta Boda på Kosta Boda Art Hotel. Ett dygn med spa, god mat, samtal där man kan komma till punkt utan distraktioner, reflekterande över livet och shopping.

Uni-brudarna” (som de kallas i min kalender) och jag lärde känna varandra när vi började på Hälsouniversitetet i Linköping för att studera till en master i medicinsk biologi 2006. Linnea, Sus, Sofie och jag pluggade, åt våra lunchlådor, fikade och festade ihop. Ibland var vi alla fyra och ibland var vi två eller tre. När jag tog min examen 2012 gick jag över till att jobba som frilansfotograf (låter ett enkelt val nu, det var det inte då) medan de här tre brudarna kan skryta om att de har en PhD och titeln ”doktor”. Fasiken så underbart det är omringa sig och umgås med smarta kvinnor. Ännu bättre att kunna kalla dem sina nära vänner.

Ett dygn i Kosta Boda var precis vad vi behövde. Maten var väldigt god, spat var fint och det fanns plats för oss att sitta själva i en bubbelkopp för att prata om saker som andra inte behöver höra. Själva inredningen på Kosta Boda Art Hotel går såklart mycket i glas men också väldigt mycket utan Ulrica Hydman Valliens mönster och färgsättningar. Hydman Vallien kanske inte en favorit hos mig men jag kan ändå uppskatta att det är ett vackert hotell som gör sin grej. Det är glaskonstverk nästan över allt och en hel del är diskussionsvänliga eftersom de är av ”älskar eller hatar”-typen, eller av ”vad betyder det ens”-typen.

Glasbaren föll mig mest i smaken när det kommer till inredningen. Här var det såklart mycket glas och det var i främst blå toner. När jag och Linnea som kom från Östergötland inväntade Sus och Sofie som kom från Skåne satte vi oss i Glasbaren för varsitt glas bubbel och räksmörgås. All mat vi åt under vår vistelse på hotellet var superbra.

Sammanfattningsvis skulle jag absolut rekommendera ett besök till Kosta Boda Art Hotel. Ett spa-paket med middag, frukost och lunch inkluderat är väl värt pengarna. Maten var underbart bra! Ett perfekt ställe att åka till med kompisar eller familj, men jag skulle åka någon annanstans om jag var ute efter romantik.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.