badrum

Gäst-WC som sminkrum

Jag har visst helt glömt att visa er bilder från vår gäst-WC som också fungerar som vår tonårings toalett och sminkrum. Tidigare har jag visat upp moodboardet för rummet men inte resultatet (inser att jag verkligen gillar att göra moodboards för våra rum när de ska planeras och fixas). Till gäst-wc har vi ledorden “ombonat och med en rumskänsla”, så även om det är ett våtutrymme ska det kännas mysigt och trivsamt. Toaletten är liten och därför lite svår att fotografera i sin helhet men jag delar upp det.

Gäst-WC har kaklats halvvägs upp på väggen med ett blankt metrokakel som är i storleken 10×20 cm och med fasade kanter. En minimalistisk list utgör sedan övergången mellan kakel och vägg där väggen målats i en djupt grön färg med koden S7020-G30Y.

För att knyta ihop med badrummet på nedervåningen sitter här samma typ av lampa för att ge stämningsbelysning i rummet, den heter Klot och är från Svedbergs. Handfatskommoden och blandaren är även de från Svedbergs och heter kommod Forma kant respektive Bold.

Spegeln på toaletten har två fiffiga saker, dels en ram som blir som en smal hylla att ställa saker på och dels inbyggd belysning för att vara optimal vid sminkning. Spegeln heter DK men verkar ha utgått från sortimentet hos Svedbergs.

Mittemot handfat och spegel är den vägghängda toaletten med en liten hylla ovanpå precis i brytningen mellan kakel och målad vägg. Här står en gammal skolplansch med medicinalväxter, en fototavla från Lisalove och en vas med torkade växter. Jag tänker att det skapar en lite mer ombonad känsla i det lilla rummet.

Det var det lilla rummet. Jag tänker att någon tavla nog också ska upp på väggen, men exakt vilken vet jag inte än.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.