resa,  utflykt

En helg på Loka Brunn

I helgen kom vi iväg på spa-dygnet som vi egentligen skulle åkt på i februari men som abrupt blev inställd av magsjuka. ÄNTLIGEN! På lördagsmorgonen åkte vi till farmor och farfar för att lämna av Elsie som skulle sova över där, och fortsatte efter en fika till vårt slutmål: kurorten Loka brunn.

Och helt ärligt så skulle jag inte ta upp stora kameran. Den skulle bara ligga där i väskan och skvalpa tills vi på söndagen skulle fira Elsies två-årsdag (lite sent, men återigen pga ovanstående) med sina gudfäder hemma hos svärföräldrarna. Och det gick ju finfint tills den åkte ner i handväskan och följde med till frukosten, enbart för att jag skulle smyga förbi och fotografera i kyrkan på vägen tillbaka till rummet.

Dokumenteringen av vår vistelse på Loka Brunn är av den anledningen lite torftig, och jag tänkte inte skriva om den alls. Men när jag nu ändå tog några bilder och det är ett ställe jag kan rekommendera så blir det ett inlägg ändå.

Vi kom till Loka Brunn till lunch på lördagen och åt av deras lunchbuffé i matsalen. Supergod mat serverades och vi drack bubbel till samtidigt som vi åt saaakta vilket vi så sällan gör i vardagen. Efter lunch var det dags att checka in och ta oss till huset som huserade spat. Fint och precis det som jag vill ha när jag är på spa. Varma bad och bubbelbad, kallbad och fridfull miljö. Även om det inte var en uttalad tyst miljö så var det en lugn och mysig stämning, och alla satt och småpratade i sina grupper och par.

Efter några timmar i bad gick vi tillbaka till rummet och somnade bums båda två, för att vakna en timme senare och göra oss iordning för middagen. Småbarnsföräldrar med sömnbrist ni vet…

När vi gick från spaat till huset där vi hade vårt rum tog vi oss en slurk källvatten och kikade in i Loka Brunns kyrka. Så vacker att jag som sagt var tvungen att ta den stora kameran med mig morgonen efter.

Kyrkan är inte uppvärmd utan är en sommarkyrka, så på alla bänkar ligger renfällar. Tänk vilka vackra vinterbröllop som kan hållas här där gästerna får sitta påbyltade med pälsar, det upptänt med mängder av stearinljus och andedräkterna skapar små moln från munnarna. Vackert ljusinsläpp som är tacksamt om det är en ceremoni skulle vara på dagen när det är ljust. Då blir bröllopsfotografen glad!

Efter frukosten på söndagen satte vi oss med varsin kopp te och kaffe framför brasan i den stora salongen. Där satt Sebastian och läste tidningen medan jag läste en bok. Ett mysigt och välbehövligt dygn bara han och jag.

Vi kommer absolut åka tillbaka.

-Du lägger väl in en bild på Höna-Pöna? frågade Sebastian mig igår när jag skrev det här inlägget. Det hade jag inte tänkt, men jag gillar att göra min man glad så här har ni Höna-Pöna som Sebastian köpte i receptionen på Loka Brunn. Han knep den en minut innan ett annat par kom in och ville köpa den. Nöjd satte Höna-Pöna på instrumentbrädan så hon fick finåka hela vägen till svärföräldrarna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.