Tips

Onsdagstvagning

Det börjar bli en vana med onsdagstvagningen. Mitt i veckan och på min lunchrast sätter jag mig i badet, tvättar håret ordentligt och gör en inpackning som får sitta i en stund. Det här är inte så som det var förr innan småbarn när jag kunde ligga i badet i flera timmar, utan här ska jag i och ut inom 40 minuter. En vardagslyx som jag unnar mig när jag ändå jobbar hemma vid datorn mest.

Jag frågade på Instagram om ni ville veta vad jag har i håret för att det ska få en riktigt fuktkur, och förutom de som inte hade hår på huvudet så verkade en hel del intresserade. Det ska tilläggas att det inte är på något sätt rådfrågat med någon expert i ämnet, utan satt ihop en hårrutin av det jag har hemma. Låt oss gå till listan av saker och hur jag använder det.

Först och främst så tar jag i en hårbottenpeeling som heter Pure Detox från Yves Rocher (rekommenderas starkt!). Flera klickar som jag masserar in i hårbotten innan jag ens har fuktat året. Den får sitta i ca 5 minuter innan jag hoppar in i duschen för att fukta håret något och massera hårbotten med peelingen. Sen sköljer jag ur håret ordentligt. Jag upplever att håret håller sig renare längre tack vare den här peelingen.

Därefter schamponerar jag håret med Elvital Anti-Breakage schampoo. Jag har testat diverse dyra schampon men det brukar alltid landa tillbaka i den, mest för att det är smidigt att köpa i matvarubutiken. På det sättet är jag väldigt praktisk och mitt hår är tacksamt starkt i sig själv.

Det är först nu som jag hoppar från duschen till det upptappade badet. Väl där lägger jag i hårinpackningen från Elvital Anti-Breakage. Den får sitta i en stund, kanske 20 minuter eller så länge som jag ligger i badet. Efter att den har sköljts ur tar jag i en hårsköljningsvinäger från Yves Rocher, innan jag sköljer en sista gång. Den ska hjälpa till att göra håret glansigare, och vara ett hemligt knep från Frankrike.

När jag kommit ur badet tar jag till sist en klick Leave in balsam från Yves Rocher och kammar in det med fingrarna i hårlängderna. Sen är det bara att borsta och styla håret, eller skita i det helt och låta det torka fritt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.