trädgård

Barnkammare för grönt

Badrummet på nedervåningen har fått ett helt nytt fokus, inte bara hygien utan nu också barnkammare åt mina dahlior och luktärtor. Resten av det jag förkultiverar än så länge är kallsådder som står ute i godislådor. Men när som helst ska jag dundra på med fler förkultiveringar inne, och efter det blir det möjligen svårt att duscha nere tills de kan planteras ut.

Aldrig trodde jag att jag skulle gå och kika så mycket på odlingarna som jag gör, dessutom har jag involverat Elsie i det hela. Minst två gånger om dagen kikar vi ner i påsarna och känner på jorden, tittar hur mycket det växt och räknar hur många små gröna spröt som kommit upp jorden. Pedagogiskt på många sätt.

Dahliorna kikar upp fint och det är fem påsar kvar som jag väntar på att ställa ljust så snart gröna små blad börjar leta sig upp från knölarna. Luktärtorna har också kommit fram i alla krukor utom två, men i de två där de inte kommit upp än planterade jag frön som jag misstänker var lite för gamla. Det här trädgårdsäventyret är så kul!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.