inredning,  inspiration,  utflykt

Drömskåpet på Dakabom

Vår lördag bestod i att åka söderut för att besöka några unika inredningsbutiker. Dels för att få inspiration till huset men också för att kanske hitta godbitar till vår inredning. Vi passade på när Adrina var hos sin pappa eftersom det här inte var en utflykt som lockade en tonåring. Vi börjar med butiken som var dagens största överraskning: butiken Dakabom.

Dakabom ligger i Norrahammar som är en liten ort drygt en mil söder om Jönköping. Åker ni på E4an så är det en omväg på ungefär 10 min för att komma till butiken. Och vet ni, det är 100% värt omvägen.

Dakabom

Jag fick nys om Dakabom efter att jag var på workshopen med Livsjournalen för 1,5 år sedan. Workshopen var hemma hos Lina Isaksson i Tenhult och efter den började jag följa de flesta som var där på Instagram. Kort därefter har fler än en tipsat om Dakabom och vips kände jag ett extremt sug efter att åka dit. Vi blev glatt överraskade över hur många skåp och grejer det fanns. Det var som att man kunde gå runt och upptäcka nya detaljer varje varv.

Galet många läckra saker. De flesta av skåpen köps in från Ungern och är gamla som Dakabom renoverar och målar om (om det behövs) och de får ett nytt lass med grejer varje månad. Här är förresten varje pinal till salu och har en prislapp på sig. Skåpen har förutom ett pris också information kring måtten på lappen, vilket underlättar oerhört och gör det superenkelt för oss som kunder att veta om det passar eller inte.

Det finns mycket att hitta här som ni kan se på bilderna jag tog: koffertar, korgar, vaser, krukor, stolar, lampor, bord, stegar, kuddar, filtar, ljusstakar och mycket mer. Prismässigt är det okej, men samtidigt kan jag inte säga att man gör fynd. I alla fall inte så som man kanske skulle kunna på en loppis. Här det dock kurerat och utvalt. Istället för att leta och rota efter godbitarna på flera olika loppisar har Dakabom lagt den tiden och gjort det åt dig.

Dakafé

När ni ändå tagit svängen förbi Norrahammar kan ni lika gärna stanna på en fika också. Vilken tur då att det finns ett precis runt hörnet, Dakafé.

Inredning i Dakafé går i samma snygga stil som Dakabom och även här kan du köpa allt du ser. Varje sak har sin prislapp, om du gillar stolen du sitter på lite extra så kan du köpa med den hem.

Fikat var inte bara i en snygg miljö utan också riktigt gott. Elsie fick smaka på sitt första bakverk och det blev små bitar från min kardemummabulle. Hon tyckte det var riktigt gott men skiftade snabbt fokus till att istället försöka få komma ner från barnstolen och springa runt.

Hittade vi något vi gillade?

Så till den stora frågan. Hittade vi något vi gillade på Dakabom? Något vi gillade så pass mycket att det fick följa med hem? Kanske titeln på det här blogginlägget redan har avslöjat det men vi tror oss hittat vårt drömskåp till köket. Låt mig presentera:

Ett skåp i åskblått som är hela 259 cm högt, perfekt för oss som har takhöjden 270 cm på nedervåningen. Ett gammalt skåp som ändå inte är så daterat i sin stil utan kommer fungera väl i vårt nya hus. Färgen tror vi också kommer bli snygg mot den ljusa köksinredningen och väggarna, eftersom den också matchar de stora spröjsade fönsterna i svart. Hade vi haft vita fönster hade skåpet stått ut alltför mycket i sin mörka ton. Ser ni också den härliga träpanelen som är baksidan i skåpet? Den kommer tillföra värme i rummet och balanseras upp med matbordet och stolarna som även de kommer vara i trä.

Kan man bli kär i ett skåp?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.