ögonblick

En torsdag i mitt liv

Vi backar bandet en vecka, till torsdagen då jag hade en särskilt mötesrik dag. Vissa dagar träffar jag många och andra dagar knappt någon, som torsdagen den här veckan när jag satt framför datorn hela min arbetsdag och jobbade med att få i ordning på min webbutik. Just torsdagen förra veckan bestämde jag mig för att ta med mig stora kameran och då blev det ett dokumenterande av min dag.

Efter att ha klarat av morgonen och sett till att Sebbe kommit iväg till jobb, Elsies till förskola och Adrina till skola satte jag snabbt på mig ansiktet i badrummet och gjorde mig redo för en arbetsdag i Linköping. Min tanke var att åka in tidigare än mitt första möte och jobba en stund på Simons fik, men jag fastnade med bokföringen och det slutade med att jag kom bara fem minuter innan den avtalade tiden.

På Simons träffade jag Helene, som driver hudkliniken Hudvis i Linköping. Jag hjälpte henne med input kring bilder och hemsida, och hon hjälpte mig med råd om mina digitala produkter som lanseras snart. Dessutom satt vi och planerade ett event som jag hjälper henne med. Låt oss säga att 90 minuter gick fort och vi fick en hel del gjort.

Efter mötet med Helene parkerar jag om bilen vid Stångs Magasin och möter upp Ronny för en lunch. Ronny och jag diskuterar både liv och företagande, han har de senaste åren varit ett viktigt bollplank för mitt företagande och en fin vän.

Hem en sväng efter lunchen för att kryssa av några ”att-göra-saker” från listan som jag skriver i min kalender varje dag. Det är iallafall närmare än timme jag hinner vara hemma innan jag ska åka vidare.

Klockan tre hämtar jag upp Elsie från förskolan, och strax därefter…

…kommer min fruga Katarina på besök. Vi drick te i Elsies rum, vilket gör att hon kan leka och vi kan prata någorlunda med varandra. Det är inte riktigt de där testunderna i flera timmar som vi hade förr, under mina barnfria veckor. Nu jobbar vi kortare stunder och oftast med en 2 åring som sällskap.

När Sebastian kom hem från Örebro lagom till att middagen sattes på bordet, upptäckte jag att ljuset föll väldigt snyggt över gräset på baksidan. Snabbt åt jag upp maten, hämtade kameran, tog på mig tofflor och sprang ut för att fånga bilder. Det dröjde inte länge innan jag återigen hade sällskap av en 2 åring.

När så Elsie somnat för natten åkte jag och handlade mat. Allt för att fredagen skulle bli så smidig som möjligt. Sen satte jag mig med stickningen framför tvn med Adrina och Sebastian. Jag håller på att sticka en sommarklänning till Elsie och har snart kommit hälften. Hellre att jag fingrar på stickning än sitter med telefonen på kvällarna.

Och det var en torsdag i mitt liv våren 2023.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.