FTX-ventilation,  hus,  Planritning

Inför offertmöte

Imorgon måndag är det dags för vårt första offertmöte med företaget som vi diskuterar huset med. Vi har såklart en budget för hela det här kalaset och priset ska dessutom stämma överens med bankens värdering för lån. Offertmötet har dragit ut på tiden och det på grund av två anledningar; att vi ville göra en annan ventilationslösning, och att vi ritade om huset dagen innan vi skulle komma på offertmöte förra gången.

Jag skrev ett tidigare inlägg om ventilationsfrågan och placering av FTX-aggregatet. Företaget har kikat på den alternativa lösningen och meddelade oss att de inte känner sig bekväma med den eftersom de inte gjort det tidigare. De vill känna att de har kontroll över sina ritningar, och lösa en problemfri installation som det inte finns frågetecken kring. Helt förståeligt och enligt Bengt är det inget för oss att kriga för. Ventilationen kommer bli bra oavsett. Så vi kommer med andra ord ha FTX-aggregatet placerat på vinden och därifrån dra kanalerna till övervåningen från vinden och sedan ner till undervåningen i ventilationsschakt.

En rendering av vår husritning! Här ser ni baksidan som ligger mot söder.
Fasaden är i behandlat, grånat trä. Tänk till någon pergola och lite klättrande växter.

Som jag skrev i inlägget om våra midnattsändringar har vi finlirat lite till med ritningarna. Offertförslaget kommer inkludera de ändringarna; spegelvändning av hallen, addering av ett smalt fönster i skafferiet, en annan farstu och ett lite större hus genom att vi göra det djupare.

Husinfo för offert:
Boyta (BOA) på 188 kvm i två plan
Byggyta (BYA) på 120,8 kvm

Andra ytor och planer:
Orangeri i anslutning till kök ca 40 kvm
Dubbelgarage med förråd och teknikrum
Altan med pool

Vår förhoppning är att vi landar på ett huspris som är lite under vår budget och sedan ta in andra offerter för orangeri, pool etc. Är ni lika nyfikna som oss på morgondagen? Troligen inte, men kanske lite ändå?

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.