trädgård

Förgänglighet och utbud

Blommorna som jag fotograferade förra veckan höll i nästan en vecka. Blommors förgänglighet hänger inte riktigt ihop med dess pris och självklart påverkar vårt varma hus vaslivet. Jag har vänner som kan hålla sina buketter nästan dubbelt så länge som oss eftersom deras hem är svalare och de ställer blommorna svalt varje kväll. Men där blir jag lat, särskilt eftersom vi ofta har blommor på tre, fyra olika ställen.

Då är det ändå tacksamt att vi kommer in i en årstid när man kan plocka in blommor, växter och grenar från trädgården eller dikeskanten. Just min önskan om färska blommor och växter i vaser är en anledning till varför jag nästan enbart planterat och planerat för blommor i våra odlingslådor och rabatter. Jag har varit så fokuserad på blommor sedan årsskiftet att grönsakerna glömts bort.

Till nästa säsong hoppas jag ha ett växthus och en köksträdgård på plats. Då blir det grönsaker, rotfrukter, bönor och sallad i snygga odlingsbäddar med välansade grusgångar mellan sig. Tur att det man glömde kan man ta igen nästa år. Och att vi har bra grönsaksodlingar nära som vi kan handla från.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.