familjeliv

Plocka blåbär som är intensivt blå

Blåbären i skogen har blivit mogna och är sådär perfekta för att plockas även om de säkert är ännu fler om en vecka eller två. Vi tog med oss en korg med varsina bunkar ut i skogen och plockade tillräckligt för en blåbärspaj.

Egentligen hade inte Elsie behövt någon bunke eftersom hon åt alla bär hon plockade och sedan gick loss i min bunke när hon tröttnade på att plocka själv. Vi fick ihop en halvliter ganska så snabbt och bjöd över min mamma på blåbärspaj innan hon skulle vara barnvakt. Till blåbärspajen serverade jag råkräm som är en av sommarens favoriter. Recept på den är att vänta.

Lyxigt att kunna gå 100 meter och ha en skog full av blåbär. Vi har blåbär på tomten också men inte alls lika mycket. Imorgon står det på schemat att vi ska plocka skogshallonen vid vår grusväg till eftermiddagsfikat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.