jobb

Att hitta sin gyllene kompass

Jag har börjat en kurs för att utveckla ett nytt ben i mitt företagande. Ett ben som kan hjälpa mig att jobba mer hemifrån och förhoppningsvis resultera i en inkomst som gör att jag kan leva det livet jag vill med min familj och vänner med mer fritid och frihet. Mars är en månad som oftast brukar vara lite långsam för mig gällande plåtningar så jag tar tillfället i akt att lära mig nytt och mer.

En del i starten av kursen jag går (som heter ”The Manual”) handlar om att klargöra anledningar till varför man strävar efter sina mål, och att just sätta tydliga mål. Dagens övningshäfte var 45 sidor och är en övning som heter ”The Golden Compass”. Den handlar om att se tillbaka hur senaste året varit, se var man är, och se var man vill vara om ett år. Att tydligt visualisera en perfekt dag med en hel del verktyg i häftet gör det lättare att motivera sig själv till varför man ska jobba för att komma dit. Och att sätta en konkret plan för hur man ska komma dit.

Efter närmare tre timmar med häftet, klassisk musik i bakgrunden och drygt 1,2 liter grönt te i kroppen har jag kommit fram till tre mål närmaste året, tre saker jag vill göra för mina nära och kära, tre saker jag vill belöna mig med och flera andra insikter som jag inte funderat på tidigare. Så som hur viktigt det är för mig att romantisera mitt liv och min vardag. Men det är ett inlägg i sig.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.