familjeliv

Morsdag med liljekonvaljbukett

En morsdag passerade i söndags och med min egna mamma bortrest och min tonåring på jobbet fick vi justera dagen därefter. Jag blev väckt av sång och en frukostbricka med flaggstång, te och nybakade croissanter. Det var fyra saker som jag ville göra på min dag: plocka bukett av liljekonvalj från konvaljhavet vi har bakom garaget, köpa lyxfika på Open New Doors, plantera ner fler av mina blommor och grilla på kvällen.

Med de fyra sakerna på min lista var det bara att börja bocka av. Efter frukosten gick jag och Elsie för att plocka varsin bukett liljekonvalj och hon lärde sig snabbt hur blommorna skulle dras för att komma upp med så mycket stjälk som möjligt.

Med en bukett på bordet åkte vi till Open New Doors när de hade öppnat, via en omväg för att köpa jord på en handelsträdgård. Än så länge var det lugnt vid bageriet.

Stationskatten Börje skulle absolut klappas när vi gick förbi.

Mandelcroissanter, jordgubbs- och rabarberbullar, samt två biskvier fick följa med oss hem.

Förmiddagsfikat blev av den matigare sorten. Surdegsbullar är klart mycket mer mättande än vanliga, och likaså croissanter fyllda med mandelmassa. Helsike så gott! Ett fint paket från Hermès fick jag också, vilket egentligen är en alldeles för fin sak för en morsdag.

Efter en pannkakslunch fortsatte vi att vara ute. Sebastian satte lina till den nya gräsklipparroboten och mekade med den medan jag och Elsie fixade nya pallkragar fulla med blommor.

Inte nog med att jag har satt många dahliaknölar, jag har även drivit upp en mängd från frön. Här sitter de lite för tätt, så jag kanske får gallra och flytta igen framöver. Just nu är fokus på att få mina frösådder i jord och rabatter.

Söndagen hade även gott om pauser för lek och gunga. När kvällen kom var vi alla nöjda och trötta efter utedagen. Kvällen avslutades med sällskapsspel efter att tonåringen kommit hem från jobbet och vi alla fått i oss middag som Sebastian grillat. Jag kunde knappt haft en bättre morsdag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.