utflykt

Workshop av festspiror på Carl Larsson gården

Min väckarklocka ringde kl 04.45 imorse och trots en lite orolig natt lyckades jag ta mig ur sängen innan andra alarmet gick igång. In i badrummet för att försöka skapa ett utseende som inte skrek ”jag är småbarnsförälder som sover dåligt” med hjälp av smink, plattång och lite hårvax. Efter en snabbfrukost satt jag i bilen 05.52 och påbörjade resa om fyra timmar upp till ett mulet Falun i Dalarna. Här på Carl Larssons gård skulle jag nämligen på workshop signerad Sofia Vusir Jansson (Mokkasin) och Pernilla Wåhlin Norén. Lära mig att göra blommor av kräppapper och skapa girlanger och dekorationer av blad.

Det är sällan jag har vägarna förbi Falun bara sådär, även om jag har tänkt att Carl Larssons gård skulle vara ett trevligt ställe för utflykt. Vilken tur att jag då fick uppleva platsen idag! Väldigt inspirerande i sina färger, mönster, texter och målningar. Tyvärr fick man inte fotografera inuti huset men det är väl värt att gå en guidning för att få tillgång till det. Väldigt långt ifrån det skandinaviska ljusa och avskalade.

Miljöer vackra som Carl Larssons tavlor fanns överallt.

Kanske en stubbe av björk skulle bli ett perfekt litet fikabord för oss i en av björkdungarna?

Tillbaka till workshopen som var schemalagd från 10-15 med paus för fika och lunch, men det slutade i att vi höll på till 15.30 och lunchen var det snabbare slaget eftersom vi ville ha så mycket tid som möjligt för att skapa våra festliga spiror. En stor och inspirerande spira som Sofia och Pernilla gjort stod centrerat i rummet (på bilden ovan till höger), och vi fick alla påbörja våra egna som var bordsvarianter. Nu har jag stora förhoppningar om att bli klar med min till midsommar.

Sofia skapar vacker konst med sina pappersblommor som ni kan se på hennes hemsida.

Vi fick lära oss några enklare varianter av blommor så som en ros, de blå klockorna och vallmo.

Spirorna kläddes med olika typer av flättekniker av blad som Pernilla lärde ut.

Vilken fin och rolig workshop Sofia och Pernilla! Inspirerande som tusan så nu vill jag hem och fortsätta jobba med bladgirlanger och pappersblommor!

Innan jag lämnade gården gick jag på en guidad visning, där man som jag skrev tidigare tyvärr inte fick fotografera insidan av huset. Snålt, för vilka vackra miljö- och detaljbilder jag skulle kunna ha tagit där.

Dagens partner-in-crime var Frida (@villaenhorna) som jag plåtade ett inredningsreportage hos när hon bodde i Bromma för ungefär 7 år sedan. Alltid kul att känna igen någon när man åker iväg själv. In och följ henne på Instagram och tacka mig för all inspiration ni får från att ha hittat kontot senare.

Det enda som inte packades in i bilen i slutet av dagen var mitt ”örhänge-för-dagen” som är en minivariant av girlang med syrenblad. Passade perfekt att hänga på mina örhängen från Georg Jensen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.