familjeliv

Ha tråkigt för att leka

Igårkväll när jag gick kvällspromenaden med Elza gick jag mot huset från en annan väg än den jag vanligen går. Det är när Elza är här som jag upptäcker stjärnorna om kvällarna, den syrerika luften om morgonen, blåbären i skogen och hur vacker plats vi hittat till vårt hus. För det är lätt att livet bara levs på i all hast, och ofta med en näsa i mobilen så snart det blir en liten stund över. Igår fick jag istället gå tillbaka in och hämta telefonen och kameran för att fånga det jag upptäckte först när jag gav mig tid att se.

Det är just det där med att ge sig själv utrymme och tid bort från skärm som jag jobbar på. Sitta ner och lägga mobilen långt bort. Leka med Elsie med mobilen långt bort. Rent generellt försöka hålla skärmar långt och bort och begränsade eftersom jag så himla lätt fokuserar på den istället för i stunden. ”Jag ska bara kolla vädret imorgon”, ”jag ska bara svara på det där”, ”jag ska bara googla antalet fästingsorter i Sverige”. Nog är det så att det är när man har tråkigt som man blir kreativ? Mitt mål? Mindre en timme skärmtid per dag.

Så att släppa den kreativa pressen om att skapa och hitta inspiration på skärmar och hitta mer i mig själv blir mitt uppdrag för sommaren. Leka mer. Ha tråkigt för att hitta till leken. Visst är det galet hur ofta det sägs nej till att lek för att istället skrolla främlingars liv på internet? Med det skrivet så tror jag att min minsta dotter säkert skulle vilja läsa några böcker med sin mamma just nu, så jag går och gör det. Ha en fin lördag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.