familjeliv

Roa barn med ansiktsmålning

När maken och min bror är ute och jobbar med montering av vår nya trädgårdsbod får jag ta marktjänst och styra upp fikor, lunch, middag och underhållning till flickorna. De senaste tre dagarna har jag upptäckt att mina gamla färger till ansiktsmålning är perfekt sysselsättning som kräver lite ansträngning och inte blir särskilt kladdigt.

Tänk att när jag köpte färgerna för nästan 10 år sedan trodde jag inte att de skulle vara fullt så användbara som de varit. Jag har gjort ansiktsmålningar som jag sålt in till tidningar med steg-för-steg-instruktioner, målat alla barn som ville på Adrinas dagis när hon var liten, gjort flertalet ansiktsmålningar till självporträtt och lekt oerhört mycket med färgerna.

De kostade lite att köpa in vill jag minnas, men det var väl investerade pengar som jag fått tillbaka flera gånger om via sälj av reportage och bilder. De är vattenbaserade och tvättas av relativt lätt (förutom det gröna som sitter kvar hårdast och behöver gnuggas lite extra).

Att det är lätt att få bort gör att Elsie får använda både mitt och Adrinas ansikte som canvas till sin kreativitet. Det är riktigt mysigt att få se henne fokusera samtidigt som vi passar på att öva på färgernas namn. Riktigt bra färger för ansiktsmålning är alltså att rekommendera för småbarnsföräldrar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.