boken

Bokpremiär – Releasefest på två sätt

Att skriva att det varit fullt ös medvetslös senaste dagarna är inte att överdriva. I fredags släppte äntligen min och Jennies bok ”Vinterstjärna & Iskristall” och den går nu att få hem direkt i brevlådan eller att hitta i boklådor. Det är så galet att den äntligen finns i så många av era hem!

I fredags när boken släpptes hade vi en afternoon tea med några kvinnliga entreprenörer/influensers på en av mina favoritrestauranger i Linköping, Stångs magasin. Men för att även kunna inkludera alla som ville vara med på bokreleasen arrangerade vi även ett digitalt event på Instagram Live på lördagsförmiddagen.

Efter att ha spenderat morgonen med att baka, styla jul i köket och fotograferas för artikel med TT, packade vi ihop allt pyssel och styling i två bilar och åkte snabbt in till Linköping. Jennie började komponera blomsterarrangemangen medan jag och min pappa började styla borden.

Releasefest på Stångs magasin

Hela stylingen för afternoon tea var inspirerad av första kapitlet i boken som handlar om pyssel för hösten. Buketterna på bordet bestod av torra växter som jag plockat tidigare i veckan, tillsammans med brownie nejlikor och poppel som vi hade handlat på en blomsterbutik. Allt i vackra glasvaser i två olika storlekar från Ernst Form. Ernst form hade dessutom bidragit med riktigt lyxiga goodiebags inför advent och jul.

På bordet strösslade vi pyssel ur boken, små pumpor, silverljusstakar och snäckskal skapade av FatJosie keramik.

Vid varje kuvert låg ett exemplar av boken, en ask med chokladpraliner, ett bokmärke som Jennie pysslat åt alla och en linneservett i rosa.

På ett bord vid sidan av stod fyra olika smårätter och tre olika desserter. Skagen i salladsblad, varmrökt lax, rökt morotskräm och bettartar först, och chokladbrownie, betkaka och crème brûlée till kaffet.

Under eventet pratade Jennie och jag om hur vi träffades, hur boken kom till, bokens inkluderande och hur vi har tänkt att den ska användas. Vi visade upp lite pyssel ur boken och svarade på spontana frågor som kom upp.

Två av mina favoriter; Pia (piasgimmickry) och Annelie (solhem_ett_sekelskifteshus) plockade god mat.

Modemedvetna brudarna Ann-Sofie (annsofieback) och Claudia (claudia.gullstrom) var också med och firade. Ann-Sofie blev väääldigt förtjust i några julgranshängen, och instruktioner till hur du gör just de hittas i boken.

Katrin (katrinbaath) var den som hade åkt längst och henne träffade jag på workshopen som hon höll i på Villa Strömsfors. Ett inlägg om det har jag redan gjort.

Lotta (fyraarstider) och Josephine (fatjosiekeramik) diskuterade keramik och lera, eftersom Lotta precis upptäckt hur kul det är och går en kurs som Josephine gick för några år sedan.

Färgglada och loppisgalna brudarna Beata (beatanison) och Ulrika (colorelles) kom åkandes från Norrköping.

Bästa pappan, höger handen, chauffören och oavlönade assistenten pappa kom för att hjälpa oss att packa ihop. Men det slutade i att han fick sitta med de sista minutrarna och fika först.

Tack Annelie för bilderna på oss!

Det digitala eventet

På lördagsförmiddagen var det så dags för det digitala eventet som vi hade gjort reklam för i våra kanaler på Instagram. Morgonen gick åt till att styla upp köket med pyssel, höstig känsla och krispiga julstjärnor.

Min dotter Adrina hjälpte till att rigga upp den ena telefonen på stativ med vi hade den andra telefonen i handen. Typiskt dock att jag hade tappat min telefon i marken kvällen innan så att det strulade en del. Det löste sig dock halvvägs in med att vi bytte till Adrinas telefon istället (och jag senare på eftermiddag åkte och lagade min).

Vi hade bjudit in fem gäster som var med och gjorde olika pyssel från boken, samtidigt som vi drack te och åt lussekatter. En mysig förmiddag och det var kul att se att ni var så många som kom in och kikade på vad vi hade för oss.

Två fina sätt att fira vår bok, och ni är alla så peppande och stöttande. TACK!

Nu jäklar ska vi se till att boken blir succé!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.