trädgård

Blommande augusti

Jag ska ge mig ut och plocka ihop en bukett att ställa på köksbordet inför helgen. Dahliorna blommar både i krukor och rabatt så de ska tas in och sprida sin prakt inomhus. Luktärtorna blommar också som tusan och jag behöver plocka av den för att blommorna inte ska sätta fröskidor, allt för att de ska blomma så länge som möjligt. Jag tänker att de får avsluta sin säsong först i september då jag ska låta de sätta frön som jag kan spara till nästa år.

Tänkt så mycket blomning och grönska det blev av min experiment-rabatt som vi gjorde i maj. Jag har lärt mig massvis och kommer förbättra hur jag planterar till nästa år. Vet också mer vilken typ av dahlia-knölar jag ska leta efter, och några knölar kommer få flytta till vänner eftersom de inte blev den höjd eller färg som jag hade hoppats på.

Wizard of Oz och Stars favourite har levererat och blev precis så bra som jag hade hoppats.

Sylvia kommer fint med sin orangea färg och det poppar även upp gula blommor där. Kanske att det är Deepest yellow.

Chat Noir har blivit en oväntad favorit, som växer sig hög och är toppen för att ta in som snittblomma. Den lila dahlian var köpt som en vit Tsuki yori no shisha, vilket uppenbarligen var en felsortering. Så den vita får stå kvar på min önskelista.

Rosenskärorna tar sig också fint i delar av rabatten. De börjar blomma rikligt först nu i augusti och jag läste att de behöver kortare dagar för att blomma.

Det blev lite smått och gott till köksbordet, och två buketter till med luktärtor som är placerade i sovrum och badrum. Fy så lyxigt att kunna plocka in egna buketter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.