Event

Kräftskiva med hemmafruarna

Årets första och kanske enda kräftskiva hände för oss igår hemma hos Evaá och Vegar som hade fiskat egna kräftor i ån som omsluter deras udde. Det var dags för sommarmånadens middag när även karlarna får vara med. Ni som hängt med tidigare vet att jag och tre andra kvinnor ses en gång i månaden för att äta och prata. Oktober till januari är det frukostar, februari till maj är det sopplunch och juni till september är det middagar med respektive.

Det var uppdukat med rödrutiga dukar, hattar, kräftservetter och verktyg. Ser ni att det också finns en sjungande kräfta i mitten på bordet?

Sallad, kantarellpaj, ostpaj, kräftor, ostar, marmelader, bröd och såser bjöds det på. Exakt 122 kräftor låg i fatet.

Evaá kommer avsky att hushållsrullen finns med på både bord och bild, men jag är benägen att hålla med hennes man Vegar. Vanliga servetter är inte lika lätta att torka bort kräftspad med som hushållspapper.

Vi brudar som håller ihop! Nästa gång vi ses kommer vara på Evaás 60-årsfest och sedan är det dags att äta sista parmiddagen hos Annelie innan vi börjar med frukostar igen.

Som vanligt högt i tak med mycket skratt. Det rockades rockring, berättades historier om hur någon köpte en taxi i Moskva genom att sälja sina kläder till chauffören, sjöngs snapsvisor, spändes pilbåge, besöktes flodhästrum, spelades musik i kastrull och dansades till techno. En alldeles vanlig kräftskivetorsdag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.