familjeliv

Snöiga mellandagar

Kan det vara en av de mesta optimala decembermånaderna vi har haft på länge här i Östergötland? Snö från början av månaden som töade bort en kort stund runt tredje advent för att sedan komma åter och lägga sig som ett tjockt vitt täcke över julen. Att det töade var optimalt för oss eftersom det gjorde att vi hann med det vi inte hade hunnit innan vintern, gräva ner de sista vårlökarna och lägga de sista takplattorna på redskapsboden.

Jag tycker om att göra typiska ”jullovssaker” nu i mellandagarna. Gå på bio, bygga snögubbe, åka pulka, besöka simhallen, se film, pussla och ta det lugnt med goda vänner och familj. Dagarna när i princip alla är lediga är bland de bästa på hela året! En hel del valpmys blir det såklart också, eftersom Elza fick 9 valpar strax innan julafton.

Domherre, blåmes, hackspett och koltrast hänger runt våra knutar, och även några större rovfåglar. De mindre fåglarna utfodrar vi med skalade solrosfrön och talgbollar. Vi har också grannens katt som har börjat stryka runt våra knutar som vi ger lite mat någon gång då och då. Vill gärna att den fortsätter ha vårt hus på sina promenader för att ta möss, även om vi än så länge inte har haft påhälsning.

Hoppas ni som läser här har haft en härlig jul och njuter av mellandagarna. Jag har fullt upp på kvällarna med att fundera ut mål för 2024, och vad jag vill att nästa år ska innehålla.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.