Recept – Pasta Pomodoro med Burrata
Pasta Pomodoro är en standard rätt hemma hos oss eftersom tomatsåsen går snabbt att slänga ihop och nästan är godare dagen efter. Såsen funkar dessutom bra till andra rätter som exempelvis grillat. Vi har ofta en burk stående i kylen, och nu kan du göra likadant för här kommer vårt recept på tomatsåsen. Addera valfri pasta, burrata eller mozzarella och toppa med salt och peppar så blir rätten en självklar vinnare!
Pasta Pomodoro
Räcker till ungefär 5-6 portioner
Du behöver:
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
3-4 färska tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk tomatpuré
2+2 dl rött vin
2 burkar krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
fransk örtblandning (visa inte ev italienare)
1/2 msk socker / honung
Gör så här:
1. Hacka gul lök och vitlök fint.
2. Tärna tomaterna och hacka den färska basilikan.
3. Stek lök och vitlök tills de blir mjuka.
4. Tillsätt tomatpuré och stek ett par minuter under omrörning.
5. Deglacera med lite rödvin och häll i två burkar krossade tomater. Låt såsen småputtra.
6. Addera de hackade tomaterna.
7. Tillsätt en halv matsked socker eller honung och smula i buljongtärningen.
8. Krydda med Fransk örtblandning och den hackade basilikan efter smak.
9. Ha tillsist i en extra skvätt rödvin
10. Låt sjuda till önskvärd konsistens. Jag skulle säga minst en timme. Den blir bara bättre av att stå över natten, så gör den gärna dagen innan den skall serveras.
11. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Kom ihåg, desto längre koktid desto bättre pasta. Gärna uppåt 11 min.
12. Servera på pastan, med en krämig burrata salta och peppra för att tillsist toppa med en basilikakvist.
Njut mina vänner!