Träning och hälsa

Intention om 50 mil

En av mina nio nyårsintentioner för 2024 är att ha minst ”50 mil under fötterna”. Det vill säga gå eller springa 500 km det här året, utan att räkna in vardagsmotion. Det ska alltså vara promenader eller löprundor som görs för att just promenera eller springa, en kort promenad till soptunnan för att kasta sopor räknas med andra ord inte in. Om jag däremot går till soptunnan och fortsätter gå en extra runda i skogen så räknas det. Klart som korvspad eller hur? Ungefär 1 mil i veckan och jag är hemma!

En bonus är att jag lyckats få med min bästis på det här, så i söndags skaffade vi båda barnvakt och tog med våra män ut på en långpromenad i snön. Så himla skönt och härligt sätt att umgås på, synd att man oftast är för lat och tycker det är enklare att sitta på en stol i köket och dricka te i timmar. Egentligen är ju promenad med en vän helt optimalt för det är så många flugor som slås i samma smäll.

En annan sak som är bra med ”50 mil under fötter”-intentionen är att den går lätt att överprestera i. Jag har sagt att 50 mil är godkänt och bra, men 100 mil är outstanding…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.