planering,  Planritning,  tomt

Planering av en tomt

Ska huset stå rakt mot söder? Var ska vi placera infarten? Hur nära ska garaget vara? Bästa platsen för orangeriet? Ska huset ligga centrerat på tomten eller mer åt något håll? Var ska vi ta ner träd och var ska vi spara? Avlopp och vatten, var ska vi placera det?

Vi har haft svårt att föreställa oss hur huset kommer att bli med både placering av byggnader och trädgård med odling. Så himla abstrakt och svårt att förstå måtten, särskilt när vi stått på tomten. Jag (Cici) har till och med tyckt att tomten har känts lite liten, men runt 5000 kvm är långt ifrån det. Lösning blev att vi började skissa på hur det skulle kunna se ut, med huset i rätt mått på en karta över tomten. Resten av skissen är mer eller mindre på känn. Att det blir exakt så som vi skissat är väl kanske inte så troligt, mindre och större ändringar kommer vi på hela tiden. Så se skissen ovan som en fingervisning, inte en sanning.

För att göra den här beslutsprocessen ännu lite enklare för oss själva har vi utsett några experter/vänner som är med i vårt ”bygga-hus-team”. De hjälper oss med frågor (som de jag skrev i början) genom att ge oss bra och opartisk input som vi kan basera våra beslut på. Utförlig presentation av dem kommer lite längre fram.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.