tomt,  trädgård

Liljekonvalj och den otrevliga upptäckten

Ni kan ju förstå vilken underbar överraskning det var att upptäcka att vi på tomten har ett magiskt liljekonvaljhav om 100-150 kvm. Ännu bättre var att det låg i den delen av tomten som vi redan innan tänkt behålla skogskänslan i. So far so good! Senaste två veckorna har jag plockat fina små liljekonvaljbuketter att ha hemma. Det har också sammanfallit tidsmässigt med att jag har haft kli i mina ögon, och idag när jag plockade in ytterligare en bukett föll poletten ner. Jag är för tusan allergisk mot liljekonvalj! Tur då att vi kan njuta av liljekonvaljen ute i trädgården nu när det inte verkar fungera att ha den inomhus.

På tomtens nordvästra sida kommer vi låta stenbumlingar, träd, den lilla bäcken och växtligheten få vara mer som den vill vara. Men helt oinredd kommer den inte vara. Inspirerade av Trädgårdstider 2020 avsnitt 4 när de gjorde en asiatisk trädgård är jag sugen på att sätta upp svarta träportaler som leder in till skogsträdgården, lägga lite trampstenar och kanske göra någon sittplats i all grönska. Och råkar det vara så att liljekonvaljen blommar när jag sitter där får jag ta på mig simglasögon innan… Vad tror ni om den idén?

Den här typen ev portaler som kan leda vägen in till skogsträdgården.
Skärmdump från Trädgårdstider – Den asiatiska trädgården 2020 på svtplay.
Och de brända pelarna tycker jag också blev snygga och charmiga. Jag tror nog Sebastian är på idéen om att elda. Skärmdump från Trädgårdstider – Den asiatiska trädgården 2020 på svtplay.
Så små och ljuvliga, men så fruktansvärt irriterande för mina ögon.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.