Recept

Lobster rolls – recept

”Men skulle inte det här vara en blogg om huset, om bygget?” Jo, så kanske du tänker men då tänker jag annorlunda. Här är ju en ypperlig plattform för att spara och dela med oss av goda recept som vi gör hemma. Vi har generellt ett starkt matfokus i vår familj, men kanske också lite extra nu när vi isolerar oss och inväntar förlossning. Så jag kör på och ger er ett superrecept på goda Lobster rolls. Sebastian kan inte bara gå förbi fiskdisken om de har bra pris på humrar, utan brukar då köpa på sig några att lägga i frysen. Idag hade vi anledning att fira gårdagens bygglov, så två humrar tinades upp och blev till en lyxig och snabb lunch.

Lobster Rolls

4 st
15 min

Vi blir väldigt mätta på två rolls, men är man flera kan man addera pommes med tryffelmajonäs som tillbehör och då räcker det med en roll var. Själva hummerröran kan du göra någon timme innan servering, eftersom den sätter sig konsistensmässigt om den får stå en stund i kylskåp.

Du behöver:
4 st korvbröd (vi hade sorten ”Bistro”)
2 st kokade och tinade humrar
1/2 grönt äpple
1/2 stjälk selleri
ca 1 dl majonäs
en skvätt citronsaft
några skvättar Tabasco
salt
lite peppar
salladsblad

Så här gör du:
1. Hacka det halva gröna äpplet och selleristjälken fint och lägg i en bunke.
2. Tillsätt majonäs, Tabasco, salt och peppar i bunken och rör ihop.
3. Ta ut köttet ur humrarnas klor och stjärtar. Hacka grovt och ha ner i bunken med det andra. Ett tips är att spara och frysa ner skalen till framtida hummersoppa (vill ni ha recept på det också?).
4. Tillsätt citronsaft och smaka av. Addera mer salt, peppar eller Tabasco efter tycke. Om röran står i kylen en stund ”sätter” den sig lite.
5. Montera genom att lägga något salladsblad i korvbrödet och klicka i hummerblandningen. Klart för servering!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.