badrum,  inredning

GästWC – skiss och moodboard

Rendering av badrummet gjord med hjälp av skissverktyg på Svedbergs hemsida.

Låt oss diskutera vår framtida gäst-wc! Det kommer vara vår minsta toalett och fungera som gäst-wc men också rymma Adrinas smink så att hon använda den toaletten som sin egen de veckorna hon är hos oss. En bra lösning tycker vi som vet att en tonåring kommer vilja ha eget utrymme och här kan hon få vara med alla sina skönhetsprodukter.

Jag tycker att det är lättast att jobba med moodboards när jag planerar de olika rummen i huset. Jag utgår från inspirationsbilder där jag plockar det jag gillar och tror kommer passa, sätter ihop bilderna i Photoshop och ser om allt går ihop till en fin helhet eller om jag måste tänka om. Till gäst-wc har vi ledorden ”ombonat och med en rumskänsla”, så även om det är ett våtutrymme ska det kännas mysigt och trivsamt. Samtidigt måste vi ha vissa funktioner i rummet:

  • Gästtoalett med handfat
  • Snygg förvaring för Adrinas badrumsprodukter
  • Lättstädat
  • Smart eluttag
  • Bra belysning vid spegel
  • Mjukare stämningsbelysning
  • Dekorationsmöjligheter

Vi checkar av alla dessa punkter så som vi planerat vår gästwc. Nedan är moodboarden och under den förklarar jag mer om hur vi tänker.

1. Golv från Bricmate i Norrvange Light Grey. 2. Halvvägg med metrokakel 10x20cm. 3. Väggfärg i mörkgrön S7020-G30Y. 4. Inspirationsbild från @holzhausliebe 5. Spegel med inbyggd belysning DK 60cm från Svedbergs. 6. Klotlampa från Svedbergs. 7. Inspirationsbild från thebloominghydrangea.com. 8. Kommod Forma kant Svedbergs. 9. Blandare Bold Svedbergs. 10. Tryckplatta i krom. 11. Rimless vägghängd WC Alta Svedbergs.

Som ni ser i moodboarden kommer färgerna gå i vitt, grått/krom och grönt. Till detta kommer gäst-wcn dekoreras med tavlor, någon fin tvål, mjuka handdukar, några fina ljusstakar och torra växter. Eftersom rummet saknar fönster kommer levande gröna växter inte överleva.

Toaletten blir en vägghängd variant från Svedbergs som är lättstädad utan spolkant, spolknapparna är i matt krom eftersom fingeravtryck syns mindre på matt, och bakom toaletten kommer det vara en inbyggd hylla som på inspirationsbilden längst upp till höger. Perfekt yta för att addera piff till en liten toalett.

Spegeln heter DK från Svedbergs och har inbyggd belysning som är perfekt för belysa ansiktet när Adrina tvättar och sminkar sig. Hänglampan Klot kommer vara dimbar och ge ett fint sken till rummet. Under spegeln har vi valt kommoden Forma som har två lådor för förvaring. I ena lådan kommer det finnas ett eluttag och så har vi valt till både lådbelysning och -inredning.

Det ska bli så himla kul att visa och få se resultatet! Om det blir som vi tänker oss eller kanske till och med bättre.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.