familjeliv,  utflykt

Invigning av växthus på Solliden

Förra helgen var hela familjen Möller Kirchsteiger på Öland för att vara med vid invigningen av Idéträdgårdsutställning på Gustaf V:s gamla krocketbana på Solliden. Svärfar Ernst är en av fyra profiler som har inrett ett växthus på sitt sätt och utställningen pågår från 2 juli till 2 oktober. Vi såg det som ett ypperligt tillfälle att få en utflykt, se vad han skapat och få en chans att hälsa på kungen och drottningen.

Att det har tagit nästan en hel vecka för mig att sätta mig och skriva ihop det här inlägget beror helt enkelt på att småbarn som sover dåligt får föräldrar som sover dåligt och att mixa det med en bokdeadline gör att annat prioriteras. Men nu är det dags för ett bildrikt inlägg från invigningen. Det kommer ett eget inlägg dedikerat till Ernsts växthus men är ni nyfikna kan ni se några glimtar nedan också.

Vi var tidigt på plats och gick en sväng i parken som är väldigt vacker och insvept i duggregn. Precis sådär ”slottig” med elegans och stramhet men samtidigt med lite mer vildhet på sina ställen. Bilden ovan kanske visar jag menar? Perfekta kanter och inget ogräs samtidigt som en bänk nästan drunknar i grönska som känns mer otyglad.

Man får passa på när tillfälle bjuds och den här dagen fångades även Adrina på bild. Kan fortfarande inte greppa hur vuxen hon har blivit.

Vi smög oss fram mot Gustaf V:s gamla krocketbana där växthusen finns. Vi ville inte klampa på och störa när press hade tid innan invigningen för att intervjua profilerna som inrett växthusen.

Strax före 10 gick vi in och ställde oss på en bra plats för att se kungligheterna. Det var förvisso inte så mycket människor där utan bara familj, sponsorer och press. Elsies tålamod höll på att tryta, men någon minut innan kungligheterna kom sprang deras hund in på området och det var allt som krävdes för att hon skulle skina upp.

Eleganta ändå vårt kungapar eller hur? Avslappnat klädda men ändå eleganta, samtidigt är ju invigningar något de är proffs på. Ett tal hölls och sedan gick de till varje växthus och fick en kort rundvisning.

Medan Ernst visade runt i växthuset och förklarade hur han hade tänkt kring skapandet av det satt våra tjejer och ritade utanför.

Så snart det var tomt i Ernsts växthus och uppmärksamheten riktades mot ett annat smög Elsie in och kikade runt.

TV4 var på plats och filmade för ”Året med kungahuset”. Ni kan kika lite extra efter Elsie när ni tittar kring nyår, för hon filmades en hel del som enda småbarnet på plats.

Adrina skulle såklart spexa för bild och ser ni vilka som tittar på i bakgrunden?

När kungen och drottningen skulle gå tillbaka till slottet stannade drottning Silvia för att prata med Elsie. Det hela slutade i att de lekte tittut med sina hattar. (Tack Annika för bilderna!) Elsie satt innan på grusgången och pillade med stenarna, varpå Silvia frågade Ernst om hon redan hade ett intresse för stenar.

När kungaparet hade lämnat platsen var det dags för allmänheten att få komma in i parken och besöka växthusen.

Det blev genast lite mer avslappnat och alla gick runt för att kolla de växthusen man inte hunnit se innan.

Sebastian och Elsie gick över till Malin Björkholm som kanske är ännu mer känd under sitt instagram-namn @_garaget som också hade gjort ett underbart växthus.

Malin och jag har följt varandra ett tag på sociala medier och då är det alltid kul att få träffas i verkligheten. Även om vi inte hade så mycket tid till att prata med varandra den här gången, så kommer det nog fler tillfällen får jag hoppas.

Malin hade inrett sitt växthus med mycket torkade växter, och ”växtmoln” som det hon har över bordet här är ju alltid så himla fint och stämningsfullt.

Men som ni ser var det inte brist på gröna levande växter heller. Kolla in det stora knotiga trädet i krukan till vänster, exakt vad jag vill ha i vårt orangeri sen.

Vackra gamla tavlor av pressade blommor.

En snabb och sällsynt bild på mig och mina tjejer, alla iklädda ljusa kläder. Min klänningen har jag faktiskt fått ärva av svärmor och det är perfekta vita sommarklänningen. Adrina hade köpt en ny klänning för tillfället och matchade väska och skor. Elsie skulle egentligen ha en annan klädsel men sovtider och humör gjorde att vi inte hann byta, fast hon var ju såklart söt i det hon hade på sig nu också.

Är ni nyfikna på att se mer från Ernsts växthus nu?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.