årssammanfattning

2021 blev ett intensivt år

Dags för den årliga sammanfattningen av vad som hände vårt hus och vår familj under år 2021. Små glimtar av höjdpunkter från året som varit, med en kort avslutning av vad vi förväntar oss av kommande år. Ta fram en god kopp te eller en rykande kopp kaffe så går vi igenom det här tillsammans.

Vi visste att året skulle bli intensivt med både bebis och husbygge, men vi hade inte förväntat oss att sömnbristen skulle drabba oss så hårt. Jag trodde att jag skulle få en bebis som sov lika bra som hennes pappa gjorde som liten, men fick istället en repris av hennes storsyster som sov sämre. Och även om Adrina som är stor nu hjälper till en del med lillasyster, så är hon är en tonåring som har en helt annan dygnsrytm. Det hela resulterar i att mamman stannar uppe tills tonåringen är hemma, vaknar när bebisen skriker på natten, och går upp med bebis på morgonen. Ett år av god sömn var det inte. Men låt oss nu glömma det och fokusera på annat för helt ärligt har det varit ett år med många vackra ögonblick. Vi har varit trötta men lyckliga.

Godkänt bygglov, val gjorda och avtal påskrivet

I februari skickade vi in papper för att ansöka om bygglovet och bara fyra dagar senare hade vi ett godkänt bygglov i våra händer. Nu skulle det kunna börja hända på riktigt! Tomten kunde vi nu börja förvandla från en björkodling med en hel del sly till en tomt värdig ett stort hus. Det skulle fällas, gallras, sågas och eldas och allt det gjordes med hjälp av vänner och vänner till mina föräldrar.

Senare på våren, rättare sagt i april, var vi klara med alla våra val till huset och då skrev vi på avtalet med husföretaget som bygger vårt hus.

Elsie föddes

Tre dagar efter att vi hade fått bygglovet godkänt kom så äntligen vår lilla dotter Elsie till världen. Liten, skär och med mörkt blå ögon. Vardagen och livet blev sannerligen annorlunda efter att hon äntrat våra liv. Mindre sömn, mindre egentid, färre saker gjorda men samtidigt så himla mycket kärlek och glädje.

Huset restes

Så i juli var det dags för stomresning av huset! Samma månad gjöts grunden och senare i månaden restes huset och garaget på två dagar. Väldigt häftigt och vi såg till att vara där under hela processen. Det dokumenterades med två drönare, två time lapse-kameror, och min stora kamera. Allt videomaterial ligger fortfarande och väntar på att bli ihopklippt till en video (än har vi bara en video på gjutningen). Den kanske kommer lagom till att det är dags att fira ett år sedan resning?

Semester på Österlen

I år har vi fortsatt hålla oss inom Sveriges gränser så återigen spenderade vi vår semester på Österlen. Väldigt skönt att slippa tänka på allt som är vardag hemma och bara njuta av dagarna ihop. Även väldigt skönt att bara gå och lägga sig och sova mitt på dagen, eller ligga och lyssna på en pod i en solstol var underbart!

Adrina blev tonåring och började högstadiet

Min stora dotter har i år fyllt tonåring och börjat högstadiet. Min lilla blondin är plötslig i gränslandet mellan barn och vuxen, och har dessutom gått från blodin till brunett. När blev hon så stor? Högstadiet blev en förändring med byte av klasskamrater och vi hade hoppats att det skulle bli en förbättring för hennes skolvardag, men det blev inte riktigt så. Till vårterminen 2022 byter hon klass och vi håller tummarna att det nu äntligen blir så bra som vi hade hoppats från början.

Bokkontrakt för Cici

I november hände något som kommer påverka 2022 väldigt mycket för vår familj, jag fick nämligen ett bokkontrakt! Synopsis skickades till fyra bokförlag, alla fyra nappade och efter digitala möten med samtliga valde vi att skriva avtal med ett av dem. Nyp mig-känsla! Boken kommer ut i oktober och deadline för att material är i slutet av mars, så gissa om familjen kommer ha att göra första kvartalet 2022. Flytt, bok, jobbplåtningar och vardag på det. Jag kan tyvärr inte säga så mycket om boken mer än att jag skriver och plåtar den tillsammans med en annan person. Exakt vem blir officiellt efter sommaren.

Intresset ökar

Året 2021 har vi och bloggen fått uppmärksamhet i lokala tidningar som Corren och Linköpings-Posten. Kul att få uppmärksamhet kring husbygget! Vi hoppas att vi kan inspirera er som hittar in här och följer oss.

Att se fram mot 2022

Vi längtar efter att äntligen få flytta in i vårt hus och skapa ett hem som vi ska leva i länge och en plats för nya traditioner med vår familj. Med två corona-år bakom oss ser vi också fram mot att kunna bjuda hem våra vänner och familj på luncher, fikor och middagar. Det kommer bli en hel del fokus på inredning i och med inflyttningen, och troligen mer dokumentation av vardagslivet. Hoppas vi ses 2022!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.