inredning,  kök

Kila fast ett skåp och ljuvliga blommor

Det känns som att det här har blivit en blogg om ett blått skåp, en något smal niche kanske. Snart är skåpet fyllt av glas, prydnader, vaser och koppar men innan dess var vi tvungna att se till så att det inte skulle tippa. Ett högt och grunt skåp som inte är säkrat är lite som att be om en olycka.

Efter att ha diskuterat lösningar fram och tillbaka, googlat och funderat hittade vi en smidig lösning. Och med ”vi” så menar jag mest min pappa. Jag och Sebastian satt och letade efter något som kunde expandera vid skruvning så som ett par ben till exempelvis en köksstomme. Men glipan mellan skåpet och taket var 6-7 cm så den lösningen var bara att skrota. Och anledningen till att vi inte bara skruvade fast skåpet var att vi inte ville ha lämna fula märken eller hål om vi skulle flytta på skåpet i framtiden.

Min pappa hade en idé om att säkra fast skåpet med en träkloss och kil. Första försöket gick inte men han åkte hem och modifierade lite för att sedan försöka igen.

Med hjälp av två träklossar och två kilar på varje sida om skåpet lyckades han! Vacker lösning? Nja, men det syns bara små träbitar högst upp. Givetvis hade det gått att måla in i vitt, men jag tycker inte det känns nödvändigt eftersom de är ljusa som de är.

Pappa är nöjd med sin insats och det är vi också. Nu ska skåpet fyllas och flyttkartonger tömmas!

Åh, ni kanske undrar om den vackra buketten som står i kruset på köksbänken? Den maffiga smällkaramellen till bukett fick vi i tisdags när vi bjöd över Katarina och Niklas på taco-tisdag och rundvandring i huset. Korallpioner, ranunklar, syren, viburnum och eucalyptus i en vacker mix. Buketten står i ett franskt gammalt krus som jag fick i födelsedagspresent av min svärföräldrar förra året.

Skåpet är från Dakabom, stolen från Ellos, kökspallarna från Designhouse Stockholm, kruset buketten står i från Trampes.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.