kök

Montering av Kvänum-köket

Ser ni vad vi ser? Köket från Kvänum börjar äntligen komma på plats! Idag började grabbarna montera köket och när jag kom dit strax före solnedgången hade de hunnit få upp stommarna. Det händer så mycket i huset nu.

Där killen står och mäter in med vattenpass är ungefär där vår spis kommer vara i köksön. Bakom mot väggen är det till vänster integrerad kyl och frys, sedan inga överskåp och mycket bänkyta. Vid fönstret är den stora diskhon och till höger i bild på köksön är det en mindre diskho bredvid spisen.

Ovan ser ni skjutdörren som leder in till skafferiet som är 3,2 kvm och med 2,7 m i takhöjd. Där ska det förvaras saft och sylt från bär jag plockat i skogen intill knuten tillsammans med grönsaker Sebastian picklat. Ja, förutom alla köksmaskiner och konserver då såklart. I skafferiet kommer vi ha det lite kallare än i resten av huset eftersom vi där inte har några golvvärmeslingor och så har vi frikyla från bergvärmen indragen. Till höger ser ni några av de insatser som kommer vara i våra kökslådor. Komma kännas så lyxigt med träinredningen och känslan av lyx är ju Kvänum experter på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.