inredning,  inredningsfotografering

Mäklarfotografering av radhuset

Det är inte bara att bygga ett hus, det är också att ett radhus ska säljas. Vi hyr förvisso radhuset men vår hyresvärd ska sälja det när vi flyttar och vi har kommit överens om att han ska få lägga ut det till försäljning medan vi har lite möbler kvar. Det är mer inbjudande med mäklarbilder på möblerade rum än tomma.

I onsdags förra veckan var mäklaren och en fotograf här för att plåta av radhuset. Jag skickade iväg man och barn tidigt på morgonen för att i två timmar fokusera helt på att städa, putsa och damma. Något jag kommer sakna med radhuset är hur fort det går att städa. Givetvis tog jag också tillfället i akt att flytta runt på saker och packa klädkammaren full med leksaker och annat som inte är så snyggt att ha framme vid fotografering. Tio minuter innan mäklaren skulle komma hoppade jag in i duschen och när de ringde på hade jag precis hunnit få på mig kläderna. Det snackar jag exakt tidsplanering (och flyt).

Självklart tog jag några bilder själv efter att de hade varit här. Jag fick passa på när jag hade huset själv och det var både städat och piffat. Men jag var mindre petig än mäklarfotografen och lät Elsies födelsedagsballonger segla in lite på bilden från vardagsrummet, se bild nedan. De förekommer såklart inte alls på mäklarens bilder då var ballongerna undanplockade och svävade runt i badrummet istället.

Som ni kan se så är det en viss stil på inredningen vi har nu och alla väggarna har ordentligt med färg. Ni kanske undrar om det kommer bli liknande i huset? Nej, det kommer se ganska så annorlunda ut tänker jag mig. Det kommer vara mer neutrala toner och färger där material får mer uppmärksamhet. Färg kommer finnas men mer på tavlor och detaljer, inte på väggarna. Jag tänker mig mer skandinaviskt och modernt lantligt med en annan färgpalett som matchar de naturen som syns genom de stora fönstren.

Men vem vet, kanske vi är tillbaka till färgglada väggar om några år om det inte känns som oss annars. Man ska ju aldrig säga aldrig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.