inredning

Listiga taklister

Låt oss vara listiga och prata om taklister (ser ni vad jag gjorde där? Pappaskämt!) Alternativet att inte ha taklister är inte aktuellt eftersom vi har träspont i våra tak och eftersom trä är ett levande material kommer det röra på sig. Dessutom gillar vi lister, så inte oss emot.

Listen vi har valt är en tunn skugglist som är 21 x 33mm, så även om det är en list är det inte någon bred variant. Vi tycker att just en skugglist passar till huset och den brukar kallas för en modern klassiker i list-världen. Att den kallas just skugglist är för att den är gjord så att den kastar en liten tunn skugga på vägg eller tak beroende på hur den monteras. Våra snickare skickade bilderna nedan till oss för att vi skulle bestämma på vilket sätt vi ville att de skulle monteras, och resultatet ser ni ovan.

Bredsidan av listen mot taket och skuggan mot väggen, eller bredsidan mot väggen och skuggan mot taket.

Vi valde att lägga bredsidan mot taket för att på så sätt lura ögat till att tro att taket är ännu högre. Dessutom blir det lättare för oss att maskera om vi vill måla om väggarna. Win-win med andra ord! Vill också skriva att vi är så galet nöjda med att vi har valt att ha borstad slätspont i taket. Det blev en helt annan känsla än om vi skulle ha slätspacklad gips i hela huset, nu är det bara gips i våtutrymmena. Givetvis gjordes det valet efter ett inspel från estetiska rådet. Så himla tacksamma över det! Passar den stilen vi vill skapa och det gör att huset känns mer gediget. Check!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.