inredning,  vardagsrum

Testar Norrgavels länstol

En investeringspjäs vi är sugna på att skaffa till husets inredning är Norrgavels länstol. Vi tycker den är så oerhört smakfull och summerar skandinavisk stil på ett tjusigt sätt. Dessutom är den väldigt skön att sitta i, vilket ju är en fördel när det handlar om en fåtölj.

Länstolen var en av två anledningar till att Norrgavel besöktes tidigare i år, och när jag åkte söderöver för att träffa Uni-brudarna på Kosta Boda togs en liten omväg förbi Norrgavel igen. Min tanke var att jag nu skulle kunna bestämma mig för färg/trä och tyg, men det är så mycket svårare än man tror. Valen är helt enkelt för många.

För att underlätta valet av material lånade vi hem en stol av några vi känner, för att kunna bli säkra på att det är rätt stol för vårt hus och för att känna på färg och fårskinn. Stolen som har över 15 år på nacken ser knappt sliten ut och fårskinnet är fortfarande lurvigt och skönt. Tråkigt bara att fårskinn gör att stolen blir avsevärt mycket dyrare att köpa när det är vi vill ha.

Blunda och visualisera er detta (eller blunda inte för då kan ni ju inte fortsätta läsa): Tänk er så härligt att kunna sitta där och läsa en bok med en kopp te samtidigt som en brasa knäpper i framtida kaminen som står mittemot. Eller när Elsies kryper upp hos mig och så läser vi en barnbok ihop medan pappa Sebastian lagar maten. Eller när Adrina sitter där i fåtöljen med ett glas citronvatten och berättar om sin dag medan jag städar upp alla leksaker Elsie brukar sprida kring sig. Mysigt!

Sen var det det där med att välja färg eller trä och material på kuddar. En snabb och slarvig redigering i Photoshop som ner ser resultatet av ovan gör att vi kan se hur det ser ut med en stol i ljust trä och jag tror det är vad det lutar åt. För att matcha så bra med hyllplanen av björk som möjligt skrev jag till Norrgavel för att fråga vilket som blir bäst och det verkar bli vitoljad bok eller ek. Med tanke på att prislappen skiljer några tusen kronor mellan de två träslagen blir det bok.

Tror ni inte det blir vackert med en länsstol i vitoljad bok med lös sits i fårskinn?

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.