inredning,  kök

Mest frågat på Instagram

Det är vissa frågor som återkommer i DM och kommentarer på Instagram och det handlar främst om några av våra möbler. Jag vet hur frustrerande det kan vara att hitta rätt saker till sitt hem, vi har en hel del kvar att hitta och möblera. Här berättar jag lite mer om de tre möbler ni verkar mest nyfikna på, alla tre är i köket och det är inte så konstigt eftersom det är det rummet vi visat upp mest.

Kökspallarna Emil från Designtorget

Sköna pallar till köksön var lite av en jakt och tillsist stod det mellan Norrgavels ”Pinnpall rund hög” i björk eller barpallen ”Emil” obehandlad. Det blev som ni ser Emil som vann den fighten eftersom den helt enkelt är skönare att sitta på länge. Pallen valde vi att ha i obehandlat bok-trä, så om vi tröttnar i framtiden kan vi betsa, måla eller lacka i pallen som vi vill. Den är ca 30cm djup och 45cm bred så den passar de flesta rumpor!

Träurnan Vivianne från Hve me Over

Avokadoträdet som fått flytta med oss från radhuset odlade jag upp själv från en kärna. Något jag absolut är stolt över! Den verkar stormtrivas i huset eftersom samtliga grenar vuxit 10-15cm de sex veckor som vi bott här. Kanske det beror på det ökade ljusinsläppet, att den har fått ny jord och att den bor i en större innerkruka, eller så beror det på att den trivs så bra i träurnan ”Vivianne” från Hve me Over. Jag hittade urnan när Trendenser tipsade om den i sitt veckosvep och beställde en direkt! De produceras på beställning så jag fick vänta några veckor innan den kom till oss, men jag blev inte besviken.

Matbordet Norråker från IKEA

Matbordet stod i Sebastians lägenhet i Örebro innan vi flyttade ihop och när vi flyttade in i Björklyckan fick det äntligen plats igen. Bordet är i björk med måtten 220x80cm och är från IKEA-serien Norråker men finns tyvärr inte i sortimentet längre. Vi får plats 8 st vid bordet och det är verkligen tåligt, men vi kommer i framtiden leta efter ett bord som är längre och bredare. Planen är att kunna ha 10 stolar stående runt bordet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.