familjeliv,  trädgård

En solig nationaldag

Vilken fin nationaldag det blev igår! Vädret var sådär perfekt när det inte är galet varmt utan man kan gå bekvämt i klänning utan att varken frysa eller svettas. Vi hade bjudit över några vänner från Örebro som varit hos oss tidigare, men inte i det nya huset. Nu var det dags för rundvandring inne och ute samt lunch med fika.

Elsie och jag hade klätt upp oss för dag i nya kläder. Min randiga sommarklänningen köpte jag häromdagen på Lindex och Elsies dress är en present från min moster och kusin. Tillsammans utgjorde vi de svenska färgerna och Sebastian matchade han också i blått även om han inte är med på bild.

Gunilla och David kom med backar av växter och plantor, och en stor påse med massvis av fröer så nu har vi lite att göra i veckan. Sebastian ska få tag i några pallkragar så vi kan sätta ner allt provisoriskt någonstans innan vi gör den riktiga köksträdgården. Men hur lyxigt med en sådan här fin växtleverans? Vi har faktiskt fått väldigt många växter till husets trädgård av olika vänner och nu är det dags att göra något av allt. Utsidan är inte prio ett för oss, särkilt inte eftersom mycket arbete kvarstår där grävmaskiner och annat ska in på tomten. Samtidigt måste växterna stå någonstans tills de hittar sina riktiga platser, därför får det bli pallkragar med en härlig bladning av växter.

Gunilla satte sig och märkte noga upp vad alla växter var för något eftersom jag inte har något superminne med min sömnbrist. Och hur cool är inte Gunilla i sin linne-jumpsuit, jeansförkläde och solglasögon? Förutom att vara cool så har hon och David renoverat ett jättefint hem på landet utanför Örebro och den trädgård de anlagt är inte att leka med. Ska besöka senare i sommar och göra ett maffigt blogginlägg så ni också får se.

Till lunch blev det en krämiga nudlar med halloumi och en sallad med vanliga grönsaker och fetaost. Efter maten och en promenad på grusvägen åt vi efterrätten som var Björklyckans pannacotta i gult (mango) och blått (blåbär) dagen till ära.

Som alltid med Gunilla blir det en hel del snack om trädgård och här ser ni en skiss av hur hon tycker vi ska gräva ner bärbuskarna i skogsträdgården. Tydligt va?

Tack för alla presenter och för att ni ville komma och fira nationaldagen med oss!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.