inredning,  skafferi

Skafferi med ELFA del 1

Reklam för ELFA

Vi har längtat efter att få ordning på skafferiet så det kan bli strukturerat, snyggt och fyllt med alla våra köksgrejer. Just skafferiet är en detalj som vi båda tyckte var viktig och självklar att ha med när vi ritade planlösningen på huset. Vi ville att det skulle vara en bra storlek för att rymma både mat, redskap och köksmaskiner så det slutade med ett rum på 3,2 kvm i direkt anslutning till köket avskiljt med en skjutdörr.

Innan vi hittade en lösning på inredningen till skafferiet diskuterade vi att sätta fasta hyllor med konsoller, men när vi pratade om det med svärfar tipsade han om att satsa på ett ELFA-system istället. Vi kikade på deras lösningar och tyckte också att det var en bättre lösning eftersom det är mer flexibelt och lätt att ändra utifrån behov.

Digital konsultationen

Första utkastet på lösning efter digitalt möte med ELFA-planeringshjälp.

Vi kontaktade ELFA och bokade in ett digitalt och kostnadsfritt möte med en av deras planeringsexperter för att hitta bästa lösningen för oss. Efter att ha mätt upp väggarna i skafferiet och mätt ut var eluttag, skorsten och fönster sitter skissade vi lite själva på vad vi behövde för förvaring för att vara förberedda till mötet. Vi fick ett möte med Emelie som var superhjälpsam och tillsammans skissade hon upp skafferiet utifrån våra behov. När vi var klara efter ungefär 45 minuter såg skissen ut som ovan, men Emelie sa att hon ville sova lite på saker och återkomma med ett till förslag dagen efter.

Uppdaterad ritning

Vyn rakt in i skafferiet från skjutdörren.

Och resultatet av Emelies sömn ser ni ovan. Nu fick vi mer avställningsytor och smartare förvaring med korgar för kryddor och oljor samt en liten station för presentpapper, pennor, block och annat fix man gärna har i närhet till köket. Visst ser det proffsigt ut? Nu är det bara för oss att få upp allt på rätt plats.

I nästa inlägg om skafferiet ska jag visa er hur det såg ut före och efter ELFA-systemet är monterat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.